Închide

BBC Radio în limba arabă și-a încetat emisia

Avatar
P06hfwll

foto: bbc.co.uk

Timp de citire: < 1 minut

Postul Radio BBC în limba arabă și-a încetat vineri, punând capăt unei perioade de 85 de ani de emisie. Închiderea postului face parte din planul de concentrare asupra conținutului digital și a reducerii cheltuielilor, transmite Rador.

Postul Radio BBC în limba arabă a fost primul serviciu al BBC într-o limbă străină, când și-a început emisia la 3 ianuarie 1938.

Timp de mai multe decenii, a fost o sursă vitală de informații credibile pentru vorbitorii de limbă arabă din interiorul și din afara Orientului Mijlociu.

Persoanele aflate în mijlocul războaielor civile sau care trăiau în regimuri autocrate sau dictaturi ascultau BBC în limba arabă nu doar pentru a afla știri, ci chiar și pentru a afla dacă se pot deplasa în siguranță în afara locuințelor.

Standardul limbii arabe vorbite și scrise, stabilit de producătorii postului BBC, mulți aflați în exil, a fost considerat un reper de excelență în regiune. Mai multe generații au crescut cu BBC în limba arabă ca parte a vieții lor și deplâng încetarea emisiei, chiar dacă o parte din conținutul postului poate fi ascultat și în mediul online.

scroll to top