Închide

Biletele reduse pe transportul public din Germania se apropie de final. Care sunt efectele programului?

Avatar
cadiz, railway, trains

Fotografie de antgarprats pe Pixabay

Timp de citire: 2 minute

Experimentul de trei luni al Germaniei cu transportul public ultra-ieftin îi face pe mulți consumatori să își dorească o extindere a acestuia, potrivit Bloomberg.

Biletul lunar de 9 euro (9,20 USD) permite călătoriile oriunde cu trenurile regionale, tramvaiele și autobuzele, un efort de a ajuta la o criză a costului vieții și de a reduce utilizarea mașinilor pe măsură ce prețurile energiei cresc. S-a dovedit extrem de popular, călătoriile cu trenul mai lungi de 30 de kilometri fiind în creștere cu 42% față de 2019. Călătoriile cu trenul către hotspot-uri turistice rurale din Germania aproape s-au dublat.

Experimentul cu biletele super-reduse se epuizează la sfârșitul lunii august, iar unii politicieni vor să fie prelungit într-o formă. Într-un sondaj Kantar de luna trecută, aproape 80% dintre respondenți au susținut această idee.

Dar omul care se ocupă de finanțele țării este reticent. Christian Lindner a stârnit agitație pe Twitter săptămâna trecută când a criticat „mentalitatea liberă” a cetățenilor și a susținut că o astfel de subvenție nu poate fi finanțată în mod durabil pe termen lung. Oferta de 3 luni a costat guvernul aproximativ 2,5 miliarde de euro.

Cu toate acestea, a ajutat la limitarea inflației. Institutul Economic German din Köln estimează că creșterea prețurilor principale ar fi fost cu aproximativ 2 puncte procentuale mai mare în iunie dacă costurile administrate de guvern ar fi reflectat mai îndeaproape creșterile globale ale prețurilor. Oferta de transport public a redus semnificativ astfel de costuri.

„A avut în mod clar efecte dezinflaționiste. Cu toate acestea, merită să ne întrebăm dacă acești bani nu pot fi cheltuiți mai eficient dacă este vorba despre reducerea poverii inflației pentru gospodăriile cu venituri mici, care pot beneficia mai mult de transferuri directe”, a spus Melinda Fremerey, autoarea studiului institutului. „Politicienii vor trebui să stabilească dacă instrumentul se referă la urmărirea politicii climatice sau la combaterea inflației.”

Recent, a existat, de asemenea, o dezbatere intensă asupra efectului său asupra obiceiurilor de călătorie. Lindner, care face parte din partidul FDP, favorabil afacerilor, a subliniat argumentele că aceasta a dus în principal la călătorii suplimentare de agrement, cu o reducere foarte mică a călătoriilor obișnuite cu mașina, cum ar fi naveta. Asta sugerează că sistemele de transport s-au confruntat cu o presiune mai mare ca urmare a reducerii.

Un studiu din München a constatat că doar 3% dintre locuitorii orașului și-au folosit mașina mai puțin după introducerea biletului, în timp ce mai mult de o treime au spus că și-au crescut utilizarea transportului public. Cu toate acestea, cercetătorii au remarcat că 22% au luat trenuri și autobuze pentru prima dată, ceea ce i-ar putea încuraja să folosească aceste opțiuni mai mult în viitor.

scroll to top