Închide

Black Friday în SUA, transformat pe model românesc: la Walmart se ține de 3 ori într-o lună

Avatar
Black Friday

Aglomerație de Black Friday la Mall of America, în Bloomington, Minnesota. Sursa foto: New York Post.

Gigantul american al comerțului cu amănuntul Walmart își va extinde în acest an ofertele de Black Friday peste durata obișnuită a unei singure zile, ținând cont de faptul că pandemia de COVID-19 i-a făcut pe consumatori să își schimbe în mod semnificativ obiceiurile de consum, a anunțat retailerul, citat de Reuters.

Promoțiile vor fi postate de Walmart în trei evenimente de diferite pe parcursul lunii noiembrie, fiecare urmând să înceapă online, pentru a fi continuat și în magazinele fizice ale companiei.

În ultimele luni, mai mulți comercianți cu amănuntul, printre care Walmart, Target, Best Buy și Kohl’s, au anunțat că prima perioadă de reduceri din acest sezon va fi devansată din perioada Sărbătorilor de iarnă până în octombrie.

La începutul săptămânii, Best Buy a trimis un e-mail clienților săi abonați prin care anunța reduceri garantate de prețuri, ”ca de Black Friday” la laptopuri, tablete, imprimante și multe alte articole.

De asemenea, mulți retaileri americani au anunțat că își vor închide magazinele de Ziua Recunoștinței, intenționând să renunțe la promoțiile masive de Black Friday, care încep la miezul nopții și marchează, în mod tradițional, începutul sezonului de sărbători, din cauza cerințelor de distanțare socială.

Black Friday este în fiecare an cea mai aglomerată zi de cumpărături din Statele Unite. Are loc a doua zi după Ziua Recunoștinței (a patra zi de joi din luna noiembrie) și are loc în fiecare an între 23 și 29 noiembrie.

scroll to top