Închide

BMW, investigat în SUA pentru utilizarea unor piese de la un furnizor chinez interzis

Avatar
mini cooper, auto, model

Fotografie de Alexas_Fotos pe Pixabay

Timp de citire: 2 minute

Președintele Comisiei de Finanțe a Senatului a declarat luni că își extinde investigația privind utilizarea de către producătorul auto german BMW a unor componente electronice de la un furnizor chinez interzis, potrivit Reuters.

Luna trecută, senatorul Ron Wyden a declarat că, după o investigație de doi ani a staff-ului, a aflat că BMW a importat în Statele Unite cel puțin 8.000 de vehicule Mini Cooper cu piese de la un furnizor chinez interzis în baza unei legi din 2021 și că BMW a continuat să importe produse cu piesele interzise cel puțin până în aprilie.

Luni, Wyden, într-o nouă scrisoare adresată directorului general al BMW America de Nord, Sebastian Mackensen, a întrebat dacă producătorul auto a finalizat examinarea lanțului său de aprovizionare pentru a determina dacă alte produse importate conțineau piese de la furnizorul chinez Sichuan Jingweida Technology Group (JWD).

“Este BMW sigur că nu importă în prezent vehicule care conțin componente produse de JWD?”, se arată în scrisoare, în care se solicită răspunsuri până la 21 iunie.

Wyden dorește, de asemenea, orice acțiune întreprinsă de BMW “pentru a aborda orice autovehicule sau piese de schimb care conțin componente JWD importate în mod necorespunzător de BMW” după decembrie 2023.

BMW Group, care nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii luni, a declarat luna trecută că a “luat măsuri pentru a opri importul produselor afectate”.
Compania va lua măsuri pentru a înlocui piesele specifice, adăugând că “are standarde și politici stricte în ceea ce privește practicile de angajare, drepturile omului și condițiile de muncă, pe care toți furnizorii noștri direcți trebuie să le respecte”.

În 2021, Congresul a adoptat legea Uyghur Forced Labor Prevention Act (UFLPA) pentru a consolida aplicarea legilor pentru a preveni importul de bunuri din regiunea chineză Xinjiang despre care se crede că au fost produse prin muncă forțată de către membri ai grupului minoritar uigur din țară. China neagă aceste acuzații.

Raportul a constatat că Bourns Inc., un furnizor auto cu sediul în California, a achiziționat componente de la JWD, care a fost adăugată în decembrie pe lista entităților UFLPA.

Bourns a furnizat piese JWD către Lear Corp, un furnizor direct pentru BMW și alți producători auto. Bourns a notificat Lear în ianuarie că componentele electronice cunoscute sub numele de transformatoare LAN au fost produse de JWD și au fost interzise în vehiculele importate din SUA.

Lear a declarat luna trecută că ia în serios problemele ridicate și că împărtășește “dorința comisiei de a combate munca forțată” și a precizat că nu are o relație directă cu JWD.

scroll to top