Închide

Boicotul funcționează! De bine ce o duce, OMV Petrom reduce semnificativ prețul motorinei

Avatar
Benzinarie Omv Sibiu Benzina Pompa Statie Carburant Copyright Foto Contactati Www.afaceri.news

Copyright foto: contactati info@AFACERI.news

Timp de citire: 2 minute

Liderul pieţei distribuitoare de carburanţi, OMV Petrom, a redus miercuri preţul motorinei cu 9 bani/l, acesta coborând la un nivel inferior celui de 7 lei/l pentru prima dată de la declanşarea războiului din Ucraina.

Vânzările OMV Petrom s-ar fi redus simțitor în urma boicotului declanșat de români ca răspuns la veto-ul Austriei privind aderarea țării noastre la spațiul Schengen. Flotele de companii au fost cele care au trecut masiv la alți furnizori prezenți pe piața locală.

“S-a văzut un impact în vânzările noastre din stații, un pic mai evident în stațiile OMV și mai puțin evident în stațiile Petrom, cu un tren de revenire spre sfârșitul perioadei raportate”, a declarat Radu Caprau, membru al directoratului OMV Petrom, responsabil pentru rafinare şi marketing, pentru Antena 3 CNN.

Un preţ inferior celui de 7 lei/l la motorina standard este practicat deocamdată într-o singură staţie Petrom din capitală, cea de pe strada Doctor Herescu. În alte 27 staţii Petrom din Bucureşti, motorina se vinde cu 7 lei/l.

În urma invadării Ucrainei de către Rusia, pe 24 februarie, carburanţii, în special diesel-ul, s-au scumpit considerabil. Pe 26 februarie 2022, motorina şi benzina se vindeau la un preţ mediu de peste 7,10 lei/l, conform Profit.ro.

În luna iunie 2022, preţul motorinei standard a depăşit chiar şi nivelul de 9,2 lei/l, cu peste 2,2 lei sau o treime mai ridicat decât cel actual.

În prezent, în urma ieftinirii combustibilului diesel de miercuri, aceasta costă 6,98-7,01 lei/l în staţiile Petrom şi 7,06-7,09 lei/l în cele OMV.

Preţul benzinei a rămas neschimbat, după ieftinirea de 2 bani/l din Vinerea Mare, la 6,80-6,86 lei/l în staţiile Petrom şi 6,91-6,95 lei/l, în cele OMV. Reducerea la motorină de miercuri vine după o perioadă de aproape 2 săptămâni în care preţul acesteia a rămas neschimbat.

scroll to top