Închide

Bulgaria a scăzut preţul gazului cu aproape 48% de la 1 noiembrie

Avatar
Gazele Naturale Ne Ard

Foto: justenergy.com

Timp de citire: < 1 minut

Comisia de reglementare în domeniul Energiei din Bulgaria (EWRC) a aprobat scăderea preţului gazelor naturale cu 47,3%, în urma propunerii furnizorului de gaze Bulgargaz.

De la 1 noiembrie, noul preţ al gazelor este de 123,47 leva per MWh (sau 63,13 euro per MWh), transmite Novinite, citat de AGERPRES.

Comparativ, pe piaţa europeană preţul gazelor care urmează să fie livrate în noiembrie se situează la 130 euro per MWh.

Tariful din Bulgaria, care nu include accizele şi TVA, este pentru furnizorii finali şi persoanele care au licenţă pentru producţia şi transferul energiei termale, a anunţat Bulgargaz.

În octombrie, preţul gazelor a fost de 233,36 leva per MWh.

Scăderea semnificativă a preţului propus pentru noiembrie a fost determinată de preţurile competitive obţinute de furnizorul de gaze şi de scăderea preţurilor pe piaţa din Europa.

Contractul pe termen lung dintre Bulgaria şi Azerbaidjan a contribuit de asemenea la reducerea preţului gazelor pentru consumatorii bulgari, după finalizarea Interconectorului de gaze Grecia-Bulgaria.

Noul preţ al gazelor din Bulgaria este semnificativ mai scăzut decât cel care ar fi trebuit plătit Gazprom dacă firma rusă nu ar fi anulat în mod unilateral contractul de livrare.

scroll to top