Închide

C&A Serbia falimentează din cauza fraudei vamale pe scară largă

Avatar
Women’s clothes store

Fotografie de Hannah Morgan pe Unsplash

Timp de citire: < 1 minut

C&A spune că a fost victima a ani de fraudă vamală în Serbia. Totuși, lanțul de modă trebuie să plătească singur costurile, așa că a decis să dea faliment în țară, potrivit RetailDetail.eu.

Importuri frauduloase din China

C&A susține că a fost ținta unei fraude vamale organizate: un partener de afaceri și alți autori, încă necunoscuti, au comis peste 300 de acte frauduloase care contravin reglementărilor vamale sârbe, spune compania într-un comunicat de presă. Potrivit ziarului Blic, mărfurile chinezești au fost introduse ilegal în țară în numele C&A timp de aproape șapte ani, în valoare de șase milioane de euro din veniturile pierdute ale statului.

Deși după „luni de investigații și probe”, lanțul susține că alții au abuzat de sigla C&A, de statutul vamal favorabil și de puterea reprezentantului vamal local pentru C&A, autoritatea vamală sârbă este totuși de părere că însăși multinaționala modei trebuie să suporte costurile vamale ale mărfurilor.

Prin urmare, C&A nu vede altă opțiune decât să dea faliment pentru filiala din Serbia. Procedurile ulterioare sunt gestionate de un administrator, dar cele paisprezece magazine sunt deja închise și 135 de angajați își pierd locul de muncă. C&A însuși spune că a fost informat pentru prima dată despre importurile frauduloase de către vama sârbă în octombrie 2021. Compania subliniază că nu există consecințe în afara Serbiei.

scroll to top