Închide

Campanie națională de informare privind modul de reacţie în caz de cutremur

Avatar
earthquake, cracked, ground

Fotografie de dhito pe Pixabay

Timp de citire: 2 minute

Un accent special se va pune pe măsurile de prevenire. De altfel, în ultimii ani, spunea Raed Arafat, au avut loc mai multe campanii de informare a populaţiei, inclusiv la nivel local sau zonal.

Autorităţile lansează astăzi o campanie de informare la nivel naţional privind modul de reacţie în caz de cutremur, pentru ca, în această săptămână, Guvernul a aprobat o hotărâre prin care site-ul “Fii pregătit!” să poată fi promovat de fiecare instituţie şi să devină cât mai accesibil pentru cetăţeni. Aceste decizii au loc în contextul seismelor înregistrate în ultima perioadă în judeţul Gorj.

Pregătirea populaţiei pentru a şti cum să reacţioneze în timpul şi după un eventual seism este esenţială, ca de altfel şi modul în care instituţiile direct răspunzătoare trebuie să reacţioneze, este de părere secretarul de stat Raed Arafat.

Un accent special se va pune pe măsurile de prevenire. De altfel, în ultimii ani, spunea Raed Arafat, au avut loc mai multe campanii de informare a populaţiei, inclusiv la nivel local sau zonal.

“Cea mai cunoscută fiind campania “Eu nu tremur la cutremur”. Dacă vorbim de riscul cutremurului – campanile au fost pe mai multe riscuri – o campanie care urmează să revină pe 30 de posturi de televiziune şi va merge o perioadă mai lungă, cu toate clipurile care le conţine pentru informarea populaţiei asupra modului de reacţie”, a explicat Raed Arafat, potrivit RRA.

Un alt instrument gândit să ofere informaţii utile populaţiei în caz de situaţii de urgenţă este şi platforma “Fii pregătit!”. În acest sens, premierul Nicolae Ciucă a solicitat elaborarea unei hotărâri care să fie discutată şi adoptată de Executiv, astfel încât această platformă “Fii pregătit” să fie preluată de fiecare instituţie.

Pe de altă parte, şeful Executivul a cerut să se acorde o atenţie sporită infrastructurii şcolare, astfel încât elevii să fie protejaţi în orice condiţii.

“Avem 70 de şcoli care se reabilitează printr-un program finanţat de către Banca Modială, dar avem, de asemenea, 118 şcoli care au fost evaluate cu risc seismic unu”, a spus Nicolae Ciucă.

În context, premierul Nicolae Ciucă i-a cerut ministrului dezvoltării să facă un plan concret pentru consolidarea tuturor clădirilor cu risc seismic ridicat.

scroll to top