Închide

Candidată la Premiile Darwin: o tânără din Slovenia și-a retezat mâna, dar a ajuns la pușcărie

Avatar
Julija Adlesic

Julija Adlešič - și-a retezat mâna pentru prima de asigurare, dar a ajuns la pușcărie. Sursa foto: Agenția STA.

Timp de citire: 2 minute

Socotelile din târg nu s-au potrivit deloc cu cele din instanță pentru o tânără femeie din Slovenia care, împreună cu partenerul său, a plănuit să își reteze mâna stângă cu un fierăstrău circular pentru a încasa o poliță de asigurări de 1 milion de euro, dar a sfârșit prin a rămâne și fără mână, și cu o condamnare la doi ani de închisoare, relatează Sky News.

Julija Adlešič (foto sus) are acum 22 de ani. La începutul anului trecut, a complotat alături de iubitul ei să i se taie mâna stângă deasupra încheieturii, totul întâmplându-se în casa în care locuiau împreună în capitala Ljubljana.

Adlešič a fost găsit vinovat de tentativă de fraudă în asigurări de către o instanță din oraș.

Intenția celor doi era să primească mai bine de 1 milion de euro, aproximativ jumătate din sumă urmând să fie plătită imediat, după ce a semnat contracte de asigurare cu cinci asigurători diferiți cu aproximativ un an înaintea incidentului, însă rapoartele de investigații consultate de instanță au dovedit toată tărășenia.

Iubitul ei a fost condamnat la trei ani de închisoare, în timp ce tatăl său a primit o pedeapsă de un an de închisoare cu suspendare.

Cu câteva zile înainte de incident, partenerul ei a căutat pe internet informații despre modul în care funcționează mâinile bionice, au arătat procurorii, care au reușit să dovedească astfel că incidentul nu a fost ”un accident domestic”, ci a fost plănuit în mod deliberat.

Partenerul și tatăl femeii au dus-o la spital, spunându-le doctorilor că s-a accidentat în timp ce tăia vreascuri. Tuturor li s-a părut ciudat că bărbații nu aduseseră cu ei și mâna tăiată, ci au lăsat-o la locul incidentului.

Ulterior, acest mic detaliu a dat de înțeles anchetatorilor că aceștia vruseseră să se asigure că handicapul va fi permanent.

Julija Adlesic 1
Julija Adlešič și-a acoperit zona mâinii retezate cu o eșarfă pe tot parcursul procesului. Sursa foto: Sky News.

În timpul procesului, Adlešič a susținut că este nevinovată, spunând că nu și-ar fi tăiat niciodată mâna în mod deliberat.

“Nimeni nu vrea să fie schilodit. Tinerețea mea a fost distrusă. Mi-am pierdut mâna la vârsta de 20 de ani. Numai eu știu cum s-a întâmplat”, a spus ea.

scroll to top