Închide

Cardurile pentru încasarea ajutoarelor de 250 de lei sunt gata de distribuit. Vezi procedura

Avatar
Sprijin Pentru Romania Card

Foto: gandul.info

Timp de citire: 3 minute

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a anunţat că vineri, 10 iunie, se distribuie primele carduri cu ajutorul de 250 de lei.

Primele carduri pentru încasarea ajutoarelor sociale vor fi distribuite mâine, beneficiarilor din Buftea de către angajații Poștei Române – Oficiul Poștal Buftea, str. Oltului, nr. 15A, ora 10.15, anunţă Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, citat de dcnews.ro.

Tichetele, care sunt de acum exclusiv pe suport electronic (card), au o valoare nominală de câte 250 lei și sunt destinate persoanelor aflate în risc de sărăcie.

Este vorba despre peste 2,5 milioane de persoane care primesc aceste vouchere sociale, sprijinul total acordat ridicându-se la 3 miliarde de lei.

Cum se distribuie

Mecanismul de distribuire prevede trei etape:

1) emiterea cardurilor de către unitățile desemnate (imprimarea datelor beneficiarilor și inserarea CIP-ului),

2) împlicuire și distribuirea prin intermediul CN Poșta Română și

3) încărcarea valorică a cardurilor.

Voucherele se vor acorda o dată la două luni, până la finalul anului 2022

Pentru obținerea acestui sprijin nu este necesară depunerea nicunei cereri. Cei eligibili vor primi cardul care va fi livrat de Poșta Română.

Cardurile se distribuie însoțite de instrucțiuni de instrucțiuni de utilizare (inclusiv codul PIN), detalii despre  operatorii economici parteneri și un număr de telefon pentru cazurile în care întâmpinați probleme.

Cine sunt emitenții cardurilor?

Emitenților de carduri le-au fost alocate județele astfel:

Sodexo: Bihor, Bistrița Năsăud, Cluj, Maramureș, Satu Mare, Sălaj, Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș, Sibiu, Arad, Călărași, Hunedoara, Timiș

UP Romania: Brăila, Buzău, Constanța, Galați, Tulcea, Vrancea, București, Ilfov, Dolj, Gorj, Mehedinți, Olt, Vâlcea

Edenred: Bacău, Botoșani, Iași, Neamț, Suceava, Vaslui, Argeș, Călărași, Dâmbovița, Giurgiu, Ialomița, Prahova, Teleorman

Numerele de telefon oficiale la utilizatorii pot suna sunt:

Edenred: 021 301 33 03

Sodexo: 021 204 46 64

UP România: 0374 66 22 73.

Modul de utilizare ale cardurilor

Aceste carduri sunt contactless ceea ce permite achitarea în acest mod însă de la prima tranzacție, prin apropierea sa de terminalul POS.

NU PUTEȚI RETRAGE NUMERAR e pe aceste carduri, acestea putând fi utilizate doar pentru achiziționarea de produse alimentare/mese calde de la operatorii economici parteneri.

Sumele de bani disponibile pe card sunt valabile 12 luni de la data încărcării lor.

Cine primește acest beneficiu

1 – Pensionarii din sistemul public de pensii, pensionarii aflați în evidența caselor de pensii sectoriale și beneficiarii de drepturi prevăzute de legi cu caracter special, plătite de casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale, ale căror venituri nete lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei;

2 – Persoanele încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri nete lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei;

3 – Familiile cu cel puțin 2 copii în întreținere, ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei;

4 – Familiile monoparentale ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei;

5 – Familiile care au stabilit dreptul la ajutorul social în condițiile Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările și completările ulterioare;

6 – Persoanele fără adăpost, așa cum acestea sunt reglementate potrivit prevederilor legale în vigoare.

Ce se întâmplă dacă inițial o persoană nu se număra printre beneficiari dar devina una în următoarele luni

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale va actualiza lunar, înainte de fiecare alimentare a tichetului social pe suport electronic pentru produse alimentare și mese calde, listele cu beneficiari, pentru a verifica eventuale modificări intervenite față de listele anterioare. Pentru beneficiarii nou introduși în program vor fi eliberate noi suporturi electronice.

De asemenea, verificarea condițiilor de venit pentru beneficiarii incluși se face exclusiv de către Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF).

scroll to top