Închide

Care sunt cele mai populare destinații de vacanță pentru români în această vară?

Avatar
Paxos, Corfu, Grecia

Copyright foto: contactati www.AFACERI.news

Timp de citire: 2 minute

Peste jumătate (53%) dintre românii care îşi vor petrece concediul în străinătate în această vară au ales să călătorească în Grecia, Bulgaria şi Turcia, potrivit unui sondaj al CEC Bank în parteneriat cu comparatorul bancar FinZoom.ro.

”Peste 53% dintre românii care îşi vor petrece concediul în străinătate în această vară au ales ca destinaţie ţări precum Grecia, Bulgaria şi Turcia iar aproape 56% au ales ca mijloc de transport autoturismul personal”, transmite sursa citată.

Grecia este ţara în care cei mai mulţi români au ales să îşi petreacă concediul, respectiv aproape 22% dintre respondenţi, în timp ce peste 17% au ales Bulgaria iar aproape 14,5% vor merge în Turcia. Totodată, peste 10% au ales să viziteze Italia, aproape 8% – Egipt, peste 7% – Spania iar mai mult de 6% – Franţa. Printre alte destinaţii unde românii îşi vor petrece concediul se numără: Albania, Germania, Tunisia, Ungaria, Slovenia, Cipru, Anglia, Belgia, Danemarca, ş.a.

Aproape 56% dintre respondenţi au menţionat că vor călători cu autoturismul personal, în timp ce trenul este ales de peste 19%, avionul de aproape 13% iar autocarul de puţin peste 12%.

La întrebarea ”De unde faci rost de bani pentru vacanţă”, peste 70% dintre respondenţi au răspuns că strâng banii din timp, făcând economii pe parcursul anului, peste 20% spun că folosesc tichetele de vacanţă pentru plata concediului, peste 4% apelează la cardul de credit/overdraft, aproape 3% spun că se împrumută la rude sau la prieteni iar peste 2% primesc prime de concediu de la angajator.

Peste 35% dintre respondenți spun că bugetul de vacanță este similar cu cel de anul trecut. O scădere a bugetului, cu 10% până la 30%, s-a înregistrat pentru circa 37% în timp ce pentru circa 15% s-a înregistrat o creştere de 10% – 30%.

La întrebarea referitoare la modul în care vor face plăţile în concediu, peste 62% dintre respondenţi spun că vor folosi cardurile, fie că sunt de debit sau de credit, fie o combinaţie de plată cash şi card. Numai aproximativ 37% spun că vor folosi exclusiv cash-ul pentru a face plăţi în concediu.

scroll to top