Închide

Care sunt prioritățile de reformă pentru guvernul Cîțu? Reducerea risipei, printre ele

Avatar
Florin Citu 990x556

Sursă foto: Emerging Europe

Timp de citire: 2 minute

Premierul Florin Cîţu a declarat că nu este nimic nou în ceea ce priveşte reformele propuse, arătând că şi-a asumat reforma în companiile de stat, reducerea risipei şi eliminarea furtului din banul public.

Florin Cîţu a fost întrebat, într-o conferinţă de presă, ce pregăteşte Guvernul pentru eliminarea distorsiunilor pe impozit, pe venit, profit şi proprietăţi, scrie AGERPRES.

“Acolo scria excesiv, era vorba de motivaţii sau taxe excesive. Pentru a şti exact la ce ne referim trebuie să facem o analiză să identificăm care sunt excesive, care sunt aceşti stimuli care sunt peste medie şi apoi vom lua o decizie, acolo punem direcţia în care vrea să meargă această economie”, a spus premierul, după ce a vizitat Centrul de vaccinare de la Circul Metropolitan Bucureşti.

El a explicat că şi-a asumat reforma companiilor de stat, reducerea risipei şi eliminarea furtului din banul public.

“Nu e nimic special şi am văzut că au fost comentate aceste reforme în spaţiul public. Nu e nimic nou. Este ceea ce am spus din primul moment. Vom reforma companiile statului, vom reduce risipa, vom elimina furtul din banul public care a fost practicat ani de zile de PSD, vom avea o lege salarizării care va lega performanţa de venit, vom avea o lege a pensiilor care va fi sustenabilă şi peste 15 ani. Toate acestea sunt lucruri pe care le-am anunţat şi le-am pus în strategia fiscal-bugetară, în Planul de Convergenţă şi ele sunt şi în PNRR. Sunt lucruri pe care mi le-am asumat public şi mi le voi asuma de fiecare dată. Dacă înţelegem sau dacă vrem să depăşim această perioadă de 30 de ani în care România a rămas cu cel mai mic PIB pe cap de locuitor din Uniunea Europeană trebuie să facem aceste reforme. Nu le facem că ne spune o instituţie internaţională sau alta, le facem pentru că aşa este bine pentru România”, a afirmat Florin Cîţu.

scroll to top