Închide

Cel mai mare resort de golf din România, Theodora Golf Club, scos la vânzare

Avatar
Theodora Golf Club

Foto - www.booking.com

Timp de citire: 2 minute

Cel mai mare resort de golf din România, Theodora Golf Club, a fost scos la vânzare, după patru ani de la finalizarea investiţiei. Procedura de vânzare se realizează prin intermediul uneia dintre cele mai mari firme în domeniu, Sotheby’s, scrie Adevărul.

Preţul de vânzare al resortului situat în Ciugud, pe malul Mureşului, poate fi aflat doar la cerinţa unui potenţial cumpărător. Resortul a fost listat pe una dintre cele mai importante pagini de vânzare în materie de proprietăţi de lux, pe lista site-ului ”The Financial Times”.

Golf

Theodora Golf Club aparţine celui mai bogat om din Alba, omul de afaceri Ioan Popa, proprietarul companiei Transavia, liderul naţional de pe piaţa cărnii de pasăre. În 2017, când s-a finalizat investiţia, acesta a precizat că l-a costat suma de 15 milioane de euro. La evenimentul de inaugurare a fost prezent şi preşedintele Klaus Iohannis.

Theodora Golf Club este situat la maxim 10 minute cu maşina faţă de Alba Iulia, fiind totodată o destinaţie de interes pentru turiştii străini, distanţa faţă de aeroportul din Cluj sau cel din Sibiu fiind între 1 şi 2 ore.

„Este un proiect cu viziune pe termen lung, născut din pasiunea pentru golf. Complexul îşi propune să devină o destinaţie pe harta turismului românesc şi să crească potenţialul turistic al zonei, la nivel naţional şi internaţional datorită poziţionării sale excelente, chiar în inima ţării, în una dintre cele mai valoroase zone româneşti. Theodora Golf Club este o atracţie unică în ţară şi în lume, ce se remarcă în toate serviciile şi facilităţile sale prin atenţia la detalii, oferind o experinţă de relaxare complexă”, spunea la inaugurarea din 2017, Ioan Popa.

Resortul a fost construit pe o durată de aproximativ doi ani de zile, designul purtând semnătura unei întregi echipe de profesionişti atât din ţară, cât şi din străinătate. Proiectul din localitatea Teleac şi-a propus să asigure dezvoltarea golfului în România, un sport foarte practicat în ţările occidentale şi cu oportunităţi de creştere şi în ţara noastră. O premieră este reprezentată de faptul că terenul de golf are cel mai lung parcurs din Europa– PAR 6, de 735 de metri.

Destinaţia turistică deţine un restaurant cu o capacitate de 160 de locuri în interior şi 100 locuri pe terasă. De asemenea, dispune de o piscină exterioară în sezonul cald.

Activitatea resortului a fost afectată negativ de pandemie, anul trecut nefiind organizat niciun turneu. În 2021 sunt programate 20 de evenimente competiţionale de golf.

scroll to top