Închide

CEO-ul Apple, criticat pentru pachetul financiar încasat în 2021. Ce sumă amețitoare a primit?

Avatar
Apple Revelado Salario Milionario Do Ceo Tim Cook Og

Sursă foto: verietyinfo.com

Timp de citire: 2 minute

Investitorii sunt îndemnați să voteze împotriva unui pachet salarial de 99 de milioane de dolari (73 de milioane de lire sterline) acordat șefului Apple, Tim Cook, anul trecut, potrivit BBC.

Institutional Shareholder Services (ISS) a declarat că este preocupat în legătură cu valoarea premiului, în creștere față de cele 14,8 milioane de dolari din anul precedent.

Tim Cook, a cărui valoare netă este de peste 1 miliard de lire sterline, a primit plata în acțiuni, salariu și pentru alte costuri.

BBC a contactat Apple pentru comentarii.

Într-o scrisoare către acționari, ISS a spus că există „preocupări semnificative” cu privire la „designul și amploarea” pachetului.

„Jumătate din premiu nu are criterii de performanță”, a spus ISS.

Cook, în vârstă de 61 de ani, care a vorbit adesea public despre preocupările sale cu privire la problemele egalității și ale drepturilor omului, a declarat în 2015 că își va dona întreaga avere înainte de a muri.

Potrivit ISS, salariul lui Tim Cook era de 1.447 de ori mai mare decât salariul unui angajat obișnuit Apple.

Pachetul său a inclus 630.600 USD în costuri de securitate personală și 712.500 USD pentru utilizarea personală a unui avion privat.

Anul trecut, un dosar al Comisiei pentru Valori Mobiliare și Schimb (SEC) din SUA a arătat că Tim Cook a donat acțiuni Apple în valoare de aproape 7,4 milioane de lire sterline unor organizații de caritate, fără a numi destinatarul.

Compania din spatele iPhone, iPad și MacBook a devenit prima companie care a atins o valoare bursieră de 3 miliarde de dolari (2,2 miliarde de lire sterline) în ianuarie, înainte de a scădea la valoarea sa actuală de 2,8 miliarde de dolari (2,1 miliarde de lire sterline).

Randamentul acționarilor este acum peste 1.000% de când Tim Cook a preluat conducerea în 2011.

Apple urmează să țină adunarea anuală a acționarilor în prima săptămână a lunii martie. Cu toate acestea, voturile acționarilor sunt doar consultative, în timp ce consiliul de administrație al Apple decide asupra pachetelor salariale.

La ședința de anul trecut, 95% din voturile acționarilor au susținut programul de compensare a directorilor Apple.

scroll to top