Închide

China este acuzată de atacul cibernetic asupra serverelor Microsoft Exchange

Avatar
hacker, cyber crime, internet

Fotografie de TheDigitalArtist pe Pixabay

Timp de citire: 2 minute

Statele Uniteale Americii, susținute de aliați din NATO și din UE, au condamnat o serie de atacuri cibernetice care ar fi fost efectuate la cererea statului chinez, în special atacul asupra serverelor Microsoft Exchange de la începutul acestui an.

Atacurile au permis hackerilor să aibă acces la rețele de calculatoare din întreaga lume prin intermediul serverelor Microsoft și se estimează că au afectat peste un sfert de milion de servere din întreaga lume, scrie dpa.

Majoritatea victimelor sunt din sectorul privat, potrivit unei declarații a Secretarului de Stat american, Antony Blinken.

Ministerul Securității Statului din China “a promovat un ecosistem de hackeri care desfășoară atât activități susținute de stat, cât și infracțiuni cibernetice pentru propriul lor câștig financiar”, se arată în comunicat.

NATO, Marea Britanie, Canada și Uniunea Europeană au remis, de asemenea, declarații cu privire la atacul asupra serverelor Microsoft Exchange.

UE, care a impus primele sancțiuni împotriva criminalității cibernetice asupra Chinei și Rusiei anul trecut, a declarat că incidentul a „subminat securitatea și integritatea a mii de computere și rețele din întreaga lume”.

Hackerii continuă, în prezent, să exploateze accesul obținut, a declarat șeful afacerilor externe al UE, Josep Borrell.

Acuzațiile ar putea așeza Washingtonul și Bruxellesul pe un curs de coliziune cu China.

Președintele S.U.A., Joe Biden, promovează un discurs dur împotriva Chinei de când a preluat funcția. Administrația Biden a impus sancțiuni împotriva Rusiei în trecut din cauza atacurilor hackerilor.

Departamentul de Justiție al S.U.A. a anunțat acuzații împotriva a patru cetățeni chinezi, trei dintre ei agenți guvernamentali, pentru presupusa campanie de hacking susținută de stat. Aceștia sunt acuzați că au furat proprietate intelectuală dintr-o serie de sectoare – de la aviație comercială și apărare, până la cercetare medicală – timp de mai mulți ani.

scroll to top