Închide

Chinezii de la Huawei lansează un nou brand de software pentru conducerea inteligentă

Avatar
Brand

Foto: huaweicentral.com

Timp de citire: 2 minute

Compania chineză de tehnologie Huawei a dezvăluit miercuri un nou brand de software pentru conducerea inteligentă, marcând cel mai recent efort al său de a deveni un jucător important în industria vehiculelor electrice, potrivit Reuters.

Noul brand Qiankun, care simbolizează o combinație între cer și Munții Kunlun, intenționează să furnizeze sisteme de conducere autonomă care să implice șasiul de conducere, sistemul audio și scaunul șoferului, a declarat Jin Yuzhi, directorul general al unității de afaceri Intelligent Automotive Solution (IAS) a Huawei, în timpul unui eveniment care a avut loc înainte de Salonul Auto de la Beijing.

„2024 va fi primul an pentru comercializarea în masă a conducerii inteligente, iar numărul cumulat de mașini aflate pe șosele echipate cu sistemul de autoconducere Huawei va depăși 500.000 până la sfârșitul anului”, a declarat Jin.

De asemenea, el se așteaptă ca în decurs de un an să ajungă pe piață peste 10 modele de mașini care adoptă sistemul Qiankun de la Huawei.

Conglomeratul tehnologic cu sediul la Shenzhen și-a lansat unitatea de automobile inteligente în 2019, cu scopul ca aceasta să devină echivalentul furnizorului german de automobile Bosch din era vehiculelor electrice inteligente și să furnizeze software și componente partenerilor.

Huawei a declarat în noiembrie că unitatea va fi separată într-o nouă companie care va primi tehnologiile și resursele de bază ale unității și va prelua investiții de la parteneri precum producătorul auto Changan Auto.

De asemenea, a prezentat până acum șapte modele EV în parteneriat cu producătorii auto chinezi și acestea se vând bine, a spus Jin.

Printre acestea se numără trei modele ale mărcii Aito în parteneriat cu Seres, sedanul Luxeed S7, dezvoltat în colaborare cu Chery, două modele cu Avatr, susținut de Changan Auto, și unul cu Arcfox, deținut de Beijing Automotive Group (BAIC).

Marți, Huawei a prezentat și sedanul S9, primul model sub marca premium Stelato pe care a lansat-o împreună cu BAIC.

Diversificarea sa în domeniul vehiculelor electrice vine pe fondul intensificării războiului prețurilor pe cea mai mare piață auto din lume, care se confruntă cu încetinirea ritmului de vânzări și cu îngrijorări tot mai mari legate de supracapacitate, în timp ce peste 40 de mărci își dispută atenția consumatorilor.

La începutul acestei luni, compania Aito, susținută de Huawei, a oferit reduceri de până la 20.000 de yuani (2.760 de dolari) la noile sale SUV-uri M7 până la sfârșitul lunii aprilie.

scroll to top