Închide

Cifre halucinante în imobiliare. Apartamentele la Cluj au ajuns să coste cât casele din Dubai

Avatar
Central Park Residence Cluj

Central Park Residence Cluj. Foto: birou de arhitectura Dico&Tiganas.

Timp de citire: 2 minute

Prețurile caselor și apartamentelor din România sfidează salariile românilor, printre cele mai mici din UE, și ajung la cote aproape ireale: pe site-urile de imobiliare, sumele ajung să le depășească uneori pe cele din Occident sau chiar pe cele din emergentul Dubai.

Și din acest motiv, multe proprietăți postate la prețuri exagerate din mediul online ajung să rămână nevândute, doar cu eticheta „de vânzare”, ani la rând.

Este și cazul unui apartament în Central Park Residence sau “blocul semilună”, din cartierul Plopilor din Cluj care a ajuns la preț de duplex la marginea orașului sau chiar de penthouse în Dubai – conform B1 TV.

Apartamentul de 135 de mp, cu patru camere, este scos la vânzare cu suma halucinantă de 520.000 euro.

Prețurile au luat-o razna la Cluj

Prin comparație, în februarie 2021, Știri de Cluj relata despre un alt apartament de 95 de mp, din același bloc, care se vindea cu 200.000 de euro.

”Știm faptul că acest tip de oferte ies foarte rar pe piața, tocmai de aceea doresc sa iti prezint acest apartament PREMIUM situat în acest bloc UNIC, langa Parcul Rozelor din Cluj-Napoca. Știi ca ai ales apartamentul potrivit încă din momentul în care deschizi bariera automata de la intrarea în curtea blocului.

Prezenta paznicului non-stop langa bariera, curtea imprejmuita si supravegherea video iti confirma faptul ca familia ta locuiește într-un loc sigur.

Intri în garajul din subteran și alegi unul dintre cele 2 locuri pe care le detii.

De asemenea, iti poti incarca cu usurinta masina electrica, locurile de parcare fiind prevăzute cu contor separat pentru stația de încărcare. Urci cu liftul la etajul 5 și te intampina apartamentul tău de 4 camere cu o suprafață generoasă de 135 de mp, lucru ce ne confirma ca și pentru dezvoltator calitatea vieții și confortul familiei au fost importante”, scriu agenții imobiliari, în descrierea apartamentului, conform presei locale, despre un apartament cu o terasă de 16 mp catalogat ”confort sporit”.

Prețurile s-au dublat practic în pandemie. În 2020, prețurile începeau de la 1.800 euro/mp, iar azi sunt 3.851 de euro/mp.

scroll to top