Cluj-Napoca se alătură Rețelei de orașe creative a UNESCO și devine oraș al filmului
Cluj-Napoca se alătură de astăzi Rețelei de orașe creative a UNESCO (UCCN), fiind recunoscut la nivel mondial ca oraș al filmului, alături de orașe precum Cannes sau Gdynia, potrivit unui anunț pe Facebook al primarului Emil Boc
Cluj-Napoca este Oraș UNESCO al Filmului!!! Cluj-Napoca se alătură de astăzi Rețelei de orașe creative a UNESCO (UCCN), fiind recunoscut la nivel mondial ca oraș al filmului! 49 de orașe s-au alăturat Rețelei de orașe, ca recunoaștere a eforturilor continue de a plasa cultura și creativitatea în centrul dezvoltării urbane. Odată cu această recunoaștere internațională, orașul nostru se plasează pe harta mondială a filmului și a industriilor creative, alăturându-se astfel unei galerii selecte de orașe de pe întreg globul, printre care amintesc de Cannes, Doha, Jakarta, Perth, Tallinn, Salonic ș.a., a scris Emil Boc pe Facebook.
Potrivit edilului, orașele care fac parte din rețeaua UNESCO și-au luat un angajament ferm pentru demararea de politici urbane inovatoare.
Orașele desemnate să facă parte din rețeaua UNESCO și-au luat un angajament ferm pentru demararea de politici urbane inovatoare și soluții care plasează cetățenii și calitatea vieții acestora în centrul procesului de dezvoltare, mai scrie Emil Boc.
Emil Boc mai scrie că această titulatură reprezintă un efort comun al primăriei, al Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) și al Centrului Cultural Clujean.
Această titulatură reprezintă un efort comun al primăriei, al Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) și al Centrului Cultural Clujean și demonstrează că munca susținută, talentul și creativitatea sunt întotdeauna răsplătite. Le mulțumesc, așadar, pentru contribuția constantă la dezvoltarea dimensiunii culturale a orașului! Rețeaua numără acum 295 de orașe din 90 de țări care investesc în cultură și creativitate – meșteșuguri și artă populară, design, film, gastronomie, literatură, arte media și muzică – pentru a promova dezvoltarea urbană durabilă, mai spune Boc.
Reprezentanții Festivalului Internațional de Film Transilvania, cel mai mare festival de film din România, sunt încântați de contribuția adusă pentru obținerea acestui titlu. Ediția aniversară a celui mai mare festival de film din România s-a încheiat pe 1 august, după zece zile marcate de premiere absolute, zeci de proiecții sold-out, întâlniri cu cei peste 1.000 de invitați și un număr impresionant de spectatori. Peste 100.000 de iubitori de cinema au sărbătorit #împreunăprinfilm întoarcerea în sălile de cinema la împlinirea a 20 de ani de TIFF, transformând ediția din acest an în cel mai amplu eveniment organizat la noi în țară de la începutul pandemiei.
https://www.instagram.com/p/CWBOSO6Imja/?utm_source=ig_web_copy_link