Închide

Coaliția a găsit bani. Ludovic Orban anunță creșterea alocațiilor de la 1 ianuarie 2022

Avatar
Alocatii Copii

Colaj foto: a1.ro

Timp de citire: < 1 minut

Liderul PNL, Ludovic Orban, a declarat, marți, că decizia în coaliția de guvernare este majorarea alocațiilor cu 20% de la 1 ianuarie 2022, iar tot de la acea dată, conform amendamentului votat marți în Comisia de Muncă, se vor indexa cu rata de creștere a inflației. Acesta a precizat că pentru majorarea de 20% se va găsi o soluție legislativă.

“De la 1 ianuarie 2022, asta este decizia în coaliție, evident cu ce amendament s-a aprobat azi, de la 1 ian 2022 vor crește cu 20% plus indexarea cu rata inflației, conform legii”, a afirmat Orban, la Parlament, citat de Digi 24.

Întrebat despre amendamentul votat marți în Comisia pentru Muncă, care precizează doar majorarea alocațiilor odată cu creșterea inflației, acesta a spus: “Se va găsi soluția legislativă, astfel încât de la 1 ianuarie 2022 să crească cu 20%. Indexarea este prevăzută în lege”.

„Am luat decizia în cadrul coaliției să crească alocațiile de la 1 ian 2022 cu procent de 20%, cincimea respectivă. Nu mă puneți să vă dau explicații”, a adăugat Ludovic Orban.

Comisia de muncă a Camerei Deputaţilor a decis, anterior, marți, că alocațiile pentru copii vor fi majorate de la 1 ianuarie 2022 cu rata inflaţiei. Comisia a raport de adoptare în forma venită de la Senat a ordonanţei de urgenţă 123/2020 privind alocaţiile de stat pentru copii. Alocația astfel ar putea crește cu puțin peste 10 lei.

Alocațiile pentru copii ar fi trebuit să crească în cinci etape de valoare nominală egală, anunța, la începutul anului, Ministerul Finanțelor. Potrivit OUG 123/2020, care prevede dublarea alocațiilor de stat pentru copii în cinci etape, acestea ar fi trebui majorate la 1 iulie cu 20%.

scroll to top