Închide

Conexiuni primejdioase. Directorul Romgaz, ameninţat că va fi răpit şi dus în pădure

Avatar
Horatiu Potra Adrian Volintiru Romgaz

Horaţiu Potra, fost legionar în Legiunea Străină, persoană din anturajul lui Frank Timiş, l-a ameninţat pe directorul Romgaz, Adrian Volintiru (dreapta). Foto: riseproject.ro

Timp de citire: 2 minute

Adrian Volintiru, directorul general al SNGN Romgaz, a fost amenințat în februarie că va fi răpit și dus la pădure, dacă a uitat, cumva, că trebuie “să înapoieze ceva” sau “cine l-a pus acolo”, reiese dintr-o anchetă marca Rise Project.

Dosarul inițiat la plângerea lui Volintiru este instrumentat acum la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1. Procurorii au dispus deja măsura controlului judiciar asupra lui Horațiu Potra din Mediaș, șeful diviziei de securitate a companiei African Minerals, patronată de controversatul Frank Timiș, fondatorul afacerii “Roșia Montană”.

Horațiu Potra este un veteran al Legiunii Străine franceze, devenit contractor privat în diferite războaie civile africane. A început să lucreze la cartierul general al lui Frank Timiș din Londra în 2012, în timp ce poliția română îl cerceta atunci pentru trafic de droguri.

Cert e că pe 12 februarie, Adrian Volintiru a primit următorul mesaj text de la un număr necunoscut:

“Bună ziua domnul Director, vă dorim noroc în afaceri cât și pe postul ocupat politic. Ai uitat regula, când trăiești bine, trebuie să înapoiezi ceva. Nu respecți ce promiți, ai uitat cine te-a pus acolo. O să-ți aducem aminte rapid! Sperăm că-ți place pădurea din Bazna sau Blăjel la fel cum îți plac femeile. O să facem o plimbare să te familiarizezi, sunt locuri ascunse greu de accesat! Fi înțelept, profită de piscina hotelului vecin Expro și nu ne pune să ne deplasăm în Transilvania că-i de rău pentru tine și cei dragi! Succes!”

Următorul mesaj a fost și mai succint: “Venim acum!”

Numărul de telefon de la care au plecat amenințările a fost identificat prin triangulație de polițiștii Direcției Operațiuni Speciale și localizat în automobilul lui Horațiu Potra.

RISE Project a dezvăluit în 2012 că fostul legionar cu cetățenie româno-franceză este implicat în mai multe operațiuni militare pe continentul african, precum și în trafic de armament sau diamante.

Contactat de RISE, șeful Romgaz nu a vrut să comenteze situația pe motiv că există o anchetă penală.

Frank Timiș, angajatorul lui Potra, nu a răspuns la telefon. RISE a aflat însă că se află în discuții cu Romgaz, pentru un contract care vizează creșterea producției de gaze, cu ajutorul unei tehnologii noi.

Producția de gaze naturale a României este dominată de doi jucători care acoperă 97% din piață: grupul OMV Petrom (55% din total) și compania de stat Romgaz (41%).

În total, producția internă se învârte în jurul a 11 miliarde de metri cubi anual. În 2019 însă, importurile de gaze rusești au crescut drastic, acoperind 67% din consumul țării.

Mai multe aici...
scroll to top