Închide

Construcția primului spital public postdecembrist din Transilvania intră în linie dreaptă

Avatar
Spital Pediatric

Foto: Pinterest

Timp de citire: 2 minute

Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, a semnat contractul de proiectare a primului spital public din zona Transilvaniei cu servicii medicale integrate în domeniul pediatriei: Spitalul Pediatric Monobloc.

”E un nou pas înainte în procesul de construire a acestui spital ultramodern pe care ni-l dorim a fi un model de bună practică în domeniul  infrastructurii medicale mari, un act exemplar în procesul de modernizare a sistemului public autohton de sănătate. Vom face tot ceea ce ţine de noi pentru ca edificarea spitalului să se realizeze într-un timp cât mai scurt, în beneficiul copiilor, al cadrelor medicale şi, în final, al întregii comunităţi clujene”, a declarat Alin Tişe, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, citat de news.ro.

Valoarea finală a contractului de proiectare, în urma derulării etapei de negociere, este de 30.520.320 lei fără TVA. Durata de implementare este de 11 luni, la care se mai adaugă alte 49 de luni aferente etapei de asistenţă tehnică pe parcursul derulării execuţiei lucrărilor.

Firma de arhitectură care va proiecta viitorul spital pediatric monobloc, respectiv asocierea PLANHO Consultores S.L.P., Professional Limited Company şi 4B Consultanţă Arhitectură S.R.L., a fost desemnată în urma unui concurs internaţional de soluţii iniţiat de Consiliul Judeţean. Din cele aproape 30 de oferte, juriul a apreciat soluţia tehnică prezentată de liderul asocierii – Planho, o firmă spaniolă de arhitectură şi consultanţă cu o vastă experienţă în domeniul construcţiilor de spitale în Europa şi nu numai.

”Cu o suprafaţă construită estimată la cca. 62.000 mp, viitoarea construcţie va reprezenta un adevărat catalizator urban în partea de sud-est a municipiului Cluj-Napoca, la limita cartierelor Gheorgheni şi Borhanci, zonă aflată în plin proces de urbanizare. Viitorul spital va fi un centru de excelenţă clinică şi ştiinţifică, la cele mai inalte standarde europene şi va oferi un spectru larg si complex de servicii medicale destinate micuţilor pacienţi”, precizează CJ Cluj.

scroll to top