Închide

Continuă discuțiile legate de scenariile în care se va desfășura școala începând din toamnă

Avatar
Scoala Pandemie

Sursa foto: Deutsche Welle.

Timp de citire: 2 minute

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că vineri va avea loc o întâlnire la Guvern pe tema măsurilor pentru începerea noului an școlar pe 13 septembrie. Una dintre ipoteze este aceea ca elevii vaccinați să poată continua să meargă fizic la școală după ce apar cazuri de Covid-19 în clasa lor, iar cei nevaccinați să treacă obligatoriu în online, scrie B1.ro.

Cîmpeanu a anunțat că ordinul comun care va stabili regulile și măsurile de siguranță pentru începerea școlii pe care îl va elabora împreună cu ministerul Sănătății va fi gata în perioada 1-3 septembrie.

„Un ordin comun Ministerul Educației-Ministerul Sănătății va apărea în perioada 1-3 septembrie. Până atunci pregătim acest ordin. Vom avea vineri o întâlnire convocată de prim-ministrul României la Guvern, în prezența medicului Raed Arafat, al ministrului Sănătății, INSP, colonelului Valeriu Gheorghiță la care vom discuta măsurile care se impun în vederea asigurării unei stări de siguranță în școli, știut fiind că decizia este de deschidere a școlilor cu prezență fizică în data de 13 septembrie. Printre măsurile pe care le vom discuta se vor regăsi: demararea unei campanii de înâlniri interactive la nivelul fiecărei școli, mediată de o persoană desemnată de fiecare școală și de un reprezentant DSP pentru a le prezenta părinților interactiv problematica, importanța și necesitatea vaccinării”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Ministrul spune că se vor discuta și măsuri de stimulare a vaccinării. Este de luat în calcul, cu titlu de ipoteză, inclusiv acea decizie ca în cazul apariției unor cazuri confirmate într-o clasă, cei care nu sunt vaccinați să treacă obligatoriu în online, iar cei care sunt, să poată continua cu prezență fizică.

„Masca va fi obligatorie în continuare în școli, indiferent dacă elevii sunt vaccinați sau nu. Distanțarea va rămâne o regulă. De asemenea, respectarea normelor de igienă și obligativitatea aerisirii spațiilor de învățământ. Ne vom asigura că în fiecare școală se înțelege importanța acestei măsuri” , a spus Cîmpeanu, la Antena 3.

De asemenea, Andrei Baciu a precizat, la Digi 24, că lucrurile trebuie să fie fezabile, de aici fiind dificultatea de a lua decizii. Acesta a explicat că școlile sunt diferite și trebuie găsite soluții care să poată fi adaptate pentru fiecare școală.

În acest moment, pot fi vaccinați anti-COVID copiii începând cu vârsta de 12 ani, cu vaccinurile Pfizer sau Moderna.

scroll to top