Închide

Contul de Facebook al lui Trump, suspendat pentru încă doi ani. Trump: ”E insultător!”

Avatar
Trump Facebook

Sursa foto: Getty Images / BBC.

Timp de citire: 2 minute

Rețeaua de socializare Facebook a anunțat vineri seara că fostul președinte american Donald Trump va rămâne cu contul suspendat pentru următorii doi ani, până în 2023, la recomandarea consiliul de supraveghere al companiei, anunță Reuters.

De asemenea, Facebook a reiterat anunțul făcut cu o zi mai devreme, potrivit căruia va pune capăt politicii sale care protejează politicienii de regulile de moderare a conținutului, aceștia urmând să fie pedepsiți la fel ca și ceilalți utilizatori, atunci când încalcă regulile rețelei de socializare.

Fostul președinte american va putea reveni numai atunci când ”riscurile pentru siguranța publicului au dispărut”, a declarat Facebook, care l-a exclus temporar pe 7 ianuarie pentru că și-a încurajat susținătorii în timpul atacului de la Capitoliu, o decizie fără precedent până atunci.

Donald Trump a denunțat gestul drept o ”insultă” la adresa ”celor 75 de milioane” de americani care l-au votat în 2020, după anunțul suspendării sale de pe Facebook timp de doi ani.

”Decizia Facebook este o insultă pentru 75 de milioane de oameni care ne-au votat în 2020”, a spus fostul președinte într-o declarație, adăugând că gigantul social media „nu ar trebui să fie lăsat să scape de această cenzură”.

“În cele din urmă, vom câștiga. Țara noastră nu mai suportă aceste abuzuri!”, a conchis el.

Trump a mai adăugat și un mesaj direct adresat fondatorului Facebook, Mark Zuckerberg:

”Data viitoare când voi fi în Casa Albă nu vor mai exista cine și dineuri, la cererea lui, cu Mark Zuckerberg și cu soția sa. Totul va fi doar business!”

Dinspre Casa Albă, purtătorul de cuvânt al administrației Biden, Jen Psaki, a declarat despre decizia Facebook că crede că este ”destul de puțin probabil ca zebra să-și schimbe dungile în următorii doi ani, dar rămâne să mai vedem”.

Această nouă suspendare îi va refuza lui Trump o portavoce virtuală foarte utilă înaintea alegerilor intermediare din noiembrie 2022, când partidul său va concura pentru locurile din Congres. Pe de altă parte, Trump ar putea să revină pe Facebook cu mai bine de un an înainte de următoarele alegeri prezidențiale, de la sfârșitul anului 2024.

Rețeaua lui de socializare preferată, Twitter, i-a suspendat contul definitiv în urma incidentelor de la Capitoliu, de la începutul acestui an, în timp ce contul de Youtube rămâne, de asemenea, suspendat.

Totodată, și blogul fostului preşedinte, lansat acum o lună, după ce marile platforme de socializare i-au blocat conturile, a fost închis.

În ultimele luni, echipa lui Trump a vorbit despre planurile fostului preşedinte de a lansa o platformă de socializare, dar nu a oferit detalii.

Pagina blogului, care a fost descrisă ca un loc pentru ”a vorbi liber şi în siguranţă”, a servit ca un mijloc de comunicare unidirecţional, cu postări ale lui Trump care puteau fi apreciate şi partajate pe reţele de socializare precum Twitter şi Facebook, singura variantă de comunicare cu suporterii săi de pe aceste rețele.

scroll to top