Închide

Creșterea veniturilor LVMH încetinește în trimestrul trei

Avatar
News Cover 1 1584x872

Foto: lvmh.com

Timp de citire: 3 minute

Conglomeratul de lux LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton a înregistrat o creștere organică a veniturilor în trimestrul trei, cu 9%, până la 19.964 milioane de euro, în scădere față de o creștere de 17% în trimestrul al doilea. Creștere organică a veniturilor cu 14% la 56.485 milioane de euro în primele nouă luni ale anului 2023, transmite Fashion United.

Compania a declarat într-un comunicat că, după ce a luat în considerare impactul negativ al cursului de schimb de 4%, veniturile grupului au crescut cu 10%. Europa, Japonia și restul Asiei au înregistrat o creștere organică de două cifre.

„Într-un mediu economic și geopolitic incert, grupul are încredere în continuarea creșterii sale”, a spus LVMH.

LVMH raportează o creștere mai lentă a veniturilor comparativ cu T2

Activitatea de modă și articole din piele a LVMH a înregistrat o creștere organică a veniturilor de 16% sau 11% raportată la 30.912 milioane de euro în primele nouă luni ale anului 2023. În trimestrul al treilea, creșterea a fost de 9%, până la 9.750 milioane de euro, comparativ cu o creștere de 21% în al doilea trimestru.

Compania a adăugat că Louis Vuitton a oferit o performanță excelentă, Christian Dior a continuat să ofere o creștere remarcabilă în toate categoriile sale de produse, creșterea Loewe a continuat să fie condusă de J.W. Conducerea îndrăzneață și creativă a lui Anderson și prin succesul celor mai noi modele de articole din piele, Loro Piana a cunoscut o creștere puternică și a lansat prima colecție capsulă realizată cu cașmir reciclat, Fendi și-a extins rețeaua de retail, iar Rimowa, Marc Jacobs și Berluti au înregistrat, de asemenea, rezultate puternice.

Grupul de afaceri cu parfumuri și cosmetice a grupului a atins o creștere organică a veniturilor cu 12%, până la 6.021 milioane de euro în primele nouă luni ale anului 2023, impulsionat de impulsul său inovator și strategia sa de distribuție extrem de selectivă. În al treilea trimestru, creșterea veniturilor a fost de 9%, până la 1.993 milioane de euro.

Retailul selectiv al LVMH raportează o creștere a vânzărilor cu 26%.
Grupul de afaceri de ceasuri și bijuterii a înregistrat o creștere organică a veniturilor cu 9%, până la 7.951 milioane de euro în primele nouă luni și cu 3%, până la 2.524 milioane de euro în trimestrul al treilea.

LVMH a mai spus că în urma redeschiderii cu succes a „The Landmark”, magazinul său din New York, Tiffany și-a continuat programul de renovare a rețelei de magazine, în special în Tokyo, unde au fost deschise două noi magazine, în cartierele Ginza și Omotesando. În ceea ce privește ceasurile, cele mai importante momente ale trimestrului au inclus deschiderea magazinului emblematic al Tag Heuer din New York și numirea Hublot ca cronometrator oficial pentru Cupa Mondială Feminină FIFA din Australia.

În retailul selectiv, creșterea organică a veniturilor a fost de 26%, până la 12.431 milioane de euro în primele nouă luni și de 26% până la 4.036 milioane de euro în al treilea trimestru. Sephora a avut rezultate bune și a continuat să câștige cote de piață, cu un impuls deosebit de puternic în America de Nord, Europa și Orientul Mijlociu. Rețeaua sa de distribuție a continuat să se extindă, în special în Marea Britanie, unde un al doilea magazin urmează să fie deschis în curând.

DFS a beneficiat de revenirea treptată a călătoriilor internaționale și, în special, de întoarcerea turiștilor către destinațiile emblematice Hong Kong și Macao. Le Bon Marché este în continuă creștere.

scroll to top