Închide

Criptomonedele afectate de temerile legate de noua variantă de coronavirus Omicron

Avatar
bitcoin, coins, virtual

Fotografie de PIRO4D pe Pixabay

Timp de citire: 3 minute

Săptămâna trecută, criptomonedele au supraviețuit unuia dintre cele mai mari șocuri de piață de la primele zile ale pandemiei, El Salvador fiind un cumpărător notabil, în timp ce investitorii au decis să nu împărtășească entuziasmul lui Adidas cu privire la o incursiune în metaversul în vogă.

Planurile El Salvadorului de a construi primul “Oraș Bitcoin” din lume și intrarea pe piață a Adidas au fost punctele luminoase pentru activele digitale într-o săptămână în care principalele criptomonede au fost afectate de temerile legate de noua variantă de coronavirus Omicron.

Bitcoin a scăzut luni cu 0,5% și a pierdut aproximativ 17% din valoarea sa de la un nivel record de 69.000 de dolari în ultimele 19 zile. Dar moneda rivală ether și token-urile legate de metavers și de aplicațiile financiare descentralizate s-au descurcat mai bine.

Mișcarea Adidas a făcut valuri după ce retailerul german de îmbrăcăminte sportivă a spus că se asociază cu Coinbase Global Inc (COIN.O) într-un tweet, deși acțiunile Adidas (ADSGn.DE) nu s-au alăturat acestei sărbători.

Compania a cumpărat, de asemenea, o bucată de teren virtual numit “adiVerse” în lumea bazată pe blockchain The Sandbox, compania germană lăsând să se înțeleagă că va construi acest teren pentru a oferi produse de realitate virtuală, și vine într-un moment în care a avertizat asupra unei lovituri în vânzări din cauza problemelor din lanțul de aprovizionare, potrivit DCNews.ro

“Este ceva important pentru că este și un indiciu a ceea ce va urma să se întâmple peste câteva luni în spațiul NFT: adidașii Adidas și alte haine, pantofi și obiecte virtuale de marcă”, a declarat Ipek Ozkardeskaya, analist senior la Swissquote.

Prețul SAND, moneda virtuală folosită pentru a cumpăra proprietăți și alte obiecte, a sărit cu 90% la 7,18 dolari la aflarea veștii, potrivit CoinGecko, primind un al doilea impuls de când Facebook s-a rebranduit la Meta Platforms Inc (FB.O) la sfârșitul lunii trecute.

MANA, moneda speculativă folosită în Decentraland, liderul lumii online bazate pe blockchain, a crescut cu 36%, până la 4,90 dolari. Terenurile și alte obiecte de pe Decentraland sunt vândute sub formă de jetoane nefungibile (NFT).

În afară de vânzarea declanșată de vestea despre Omicron, cel mai mare vânt potrivnic pentru bitcoin și ether a venit săptămâna trecută din cauza anunțului guvernului indian privind un proiect de lege care ar interzice majoritatea tranzacțiilor private cu criptomonede de către cei aproximativ 15 milioane – 20 de milioane de investitori în criptomonede din această țară.

Bitcoin s-a tranzacționat în jurul valorii de 4.376.477 rupii indiene (58.296,12 dolari) pe bursa indiană WazirX, o primă ușoară față de prețurile din afara țării, revenind de la o reducere de 15% marți, după anunț.

“Dacă este vorba de o interdicție generală, în combinație cu China, vorbim de două centre ale populației mondiale care sunt efectiv înghețate de cripto”, a declarat Simon Peters, analist de cripto la eToro.

În altă parte, președintele El Salvadorului a anunțat că intenționează să construiască primul “Oraș Bitcoin” din lume, finanțat inițial prin obligațiuni bitcoin. El Salvador a adoptat bitcoin ca mijloc legal de plată în septembrie.

În timp ce activele administrate în produse legate de bitcoin au scăzut cu 9,5%, până la 48,7 miliarde de dolari în primele trei săptămâni din noiembrie – cea mai mare scădere lunară din iulie încoace – activele din produsele ether au crescut cu 5,4%.

Produsele Solana (SOL), legate de finanțele descentralizate și produsele bazate pe Litecoin, au avut un randament de 22,0% și, respectiv, 14,9% în cele 30 de zile până la 19 noiembrie, iar volumul zilnic de tranzacționare în ETP-ul Solana 21Shares aproape că s-a triplat, ajungând la 6,3 milioane de dolari, a notat CryptoCompare.

scroll to top