Închide

Criza e doar pentru calici: în Marea Britanie, a explodat apetitul pentru ceasuri de lux

Avatar
rolex, lux, clock

Fotografie de mauriciodss pe Pixabay

Timp de citire: 2 minute

Principalul importator și comerciant în Marea Britanie al ceasurilor elvețiene sub marca Rolex, Watches of Switzerland Group Plc, își va reloca cel mai mare magazin al său, situat la Londra, într-un spațiu nou și mult mai extins, semnalând cererea tot mai robustă a britanicilor pentru celebrul brand elvețian, scrie Bloomberg.

Actualul Rolex Boutique din Londra, operat de Watches of Switzerland într-un spațiu ”modest” de mai puțin de 100 de metri pătrați, pe Bond Street, va fi mutat într-o locație de 8 ori mai mare (aproape 700 de metri pătrați), pe Old Bond Street. Mutarea este programată să se finalizeze anul viitor, potrivit unui comunicat al companiei.

Anunțul a urcat acțiunile companiei cu până la 7% în tranzacțiile early trading.

Cererea de ceasuri Rolex a crescut în timpul pandemiei, parțial din cauza ieftinirii creditării, dar, mai ales, grație sumelor importante de bani în numerar pe care cei înstăriți le-au acumulat, în lipsa accesului la tradiționalele modalități de a-și cheltui averea. Mai mult, la finalul lui 2021 și începutul acestui an, cererea era atât de mare, încât cele mai multe modele Rolex se vindeau pe piața second-hand cu prețuri superioare celor oficiale, în condițiile în care dealerii autorizați erau nevoiți să recurgă la liste de așteptare pentru doritori, care puteau să dureze luni de zile sau chiar ani.

În timp ce prețurile de pe piața second-hand pentru cele mai râvnite modele, printre care celebrul model cronograf Daytona, au început să scadă în ultimele luni, pe fondul prăbușirii pieței criptomonedelor și a scăderilor de pe piețele de valori mobiliare, sunt încă destule modele pentru care prețul unui exemplar mai vechi este mai mare decât cel al unuia nou.

Oricum, decizia dealer-ului britanic al ceasurilor elvețiene, de a-și muta magazinul emblematic din Londra într-un spațiu de opt ori mai mare decât magazinul său actual, arată că este de așteptat ca cererea pentru celebra marcă să nu se diminueze semnificativ în perioada următoare.

”Noul magazin-fanion al nostru va reflecta importanța pieței londoneze și relevanța specială a Londrei pentru istoria Rolex”, a declarat Brian Duffy, directorul executiv al Watches of Switzerland, în comunicatul citat.

scroll to top