Închide

Criza semiconductorilor va afecta industria auto și anul viitor, crede șeful Renault

Avatar
Renault

Foto: dw.com

Timp de citire: < 1 minut

Producătorul francez de automobile Renault se așteaptă ca penuria semiconductorilor la nivel global să continue cel puțin până la mijlocul anului viitor, crede CEO-ul companiei, Luca de Meo, potrivit unei declarații date publicației Bloomberg.

În aceste condiţii, Renault a decis să dea prioritate producţiei de autoturisme cu o marjă de profit mai mare, precum şi vehiculelor comerciale, întrucât cererea pentru aceste segmente rămâne una solidă, a declarat de Meo.

Șeful Renault a reiterat estimările companiei conform căruia în 2021 grupul va produce cu 500.000 de vehicule mai puţin din cauza penuriei de semiconductori, comparativ cu o medie de 3,75 milioane de vehicule vândute în fiecare an înainte de pandemia de Covid-19.

“Au fost cazuri în care Renault a fost obligat să trimită pe cineva în Asia care să facă rost de cipuri. Este o nebunie” a spus Luca de Meo cu prilejul unei vizite la uzina de la Flins, în apropiere de Paris.

La această uzină sunt produse în prezent modelele Renault Zoe şi Nissan Micra, dar începând din 2024 îşi va schimba obiectul de activitate în reciclarea şi recondiţionarea vehiculelor şi componentelor uzate.

Reconversia uzinei de la Flins este o componentă importantă a unei strategii mai ample de restructurare demarată de Renault, care cuprinde și eliminarea unor locuri de muncă, dar şi reducerea costurilor, pe măsură ce sunt revizuite capacităţile globale de producţie.

Luca de Meo a mai spus că Renault vrea să consolideze producţia de automobile electrice din Franţa la uzina de la Douai, unde vor fi produse şi vehiculele electrice marca Megane. În plus, Renault a decis să producă în China modelul electric low-cost Dacia Spring.

scroll to top