Închide

Cum încearcă Germania să-și reducă dependența de gazul rusesc?

Avatar
Gaze Naturale

Sursă foto: Ziarul de Gardă

Timp de citire: 2 minute

Germania a declarat sâmbătă că va construi un terminal de gaze naturale lichefiate pe coasta Mării Nordului, deoarece încearcă să-și reducă dependența de importurile de gaze rusești după invazia Ucrainei, scrie The Moscow Times.

„Este necesar să ne reducem cât mai repede dependența de gazul rusesc”, în lumina agresiunii Moscovei, a declarat ministrul Economiei și Climei, Robert Habeck, într-un comunicat, potrivit DCNews.

Germania va finanța proiectul din Brunsbuettel, în nordul Germaniei, prin intermediul creditorului public KfW, împreună cu compania de stat olandeză de gaze Gasunie și grupul energetic german RWE.

Germania cere Rusiei să oprească războiul din Ucraina, după conversația lui Scholz cu Putin
Guvernul Germaniei a reiterat, vineri seară, apelul adresat Rusiei de a opri intervenţia militară din Ucraina, la câteva ore după conversaţia cancelarului Olaf Scholz cu preşedintele Vladimir Putin.

“Războiul din Ucraina trebuie să înceteze”, a declarat Annalena Baerbock, ministrul german de Externe, potrivit postului RTL.

“Sunt şi mulţi cetăţeni ruşi care consideră că acesta nu este războiul lor, ci este un război fals al preşedintelui ţării”, a subliniat Annalena Baerbock, cu ocazia reuniunii miniştrilor de Externe din statele Uniunii Europene.

Anterior, Guvernul de la Berlin a transmis că Olaf Scholz, cancelarul german, a discutat vineri cu preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, despre conflictul militar din Ucraina, iar liderul de la Kremlin l-a anunţat că urmează o nouă rundă de negocieri cu Kievul şi au stabilit să menţină contactele.

“Cancelarul Olaf Scholz a discutat telefonic, vinerea aceasta, cu preşedintele rus, Vladimir Putin. În conversaţia de aproximativ o oră, cei doi lideri au făcut un schimb de puncte de vedere pe subiecte de dispută. Cancelarul s-a declarat preocupat în legătură cu informaţiile şi imaginile grave care vin de zile întregi din Ucraina. A cerut Rusiei să oprească imediat operaţiunile militare şi să permită accesul organizaţiilor umanitare”, a anunţat Guvernul de la Berlin într-un comunicat postat pe site-ul propriu. “Preşedintele Putin l-a informat pe cancelar că Rusia şi Ucraina au programat pentru acest sfârşit de săptămână a treia rundă de negocieri. Putin şi Scholz au stabilit să aibă noi discuţii”, a mai precizat Guvernul Germaniei.

scroll to top