Închide

Decizie radicală privind orarul restaurantelor din parcurile Capitalei

Avatar
Terasa La Brasserie Bistro And Lounge

Foto: restograf.ro

Timp de citire: 2 minute

Toate restaurantele care funcţionează în parcurile din Sectorul 1 vor avea programul de activitate până la ora 23.00. Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a decis ca toate autorizaţiile de funcţionare pe care administraţia locală le emite pentru unităţile comerciale cu activitate de restaurant în parcuri să se elibereze cu program de funcţionare ce nu poate depăşi intervalul orar cuprins între orele 07.00- 23.00.

”După cum ştiţi, am avut multe plângeri din cauza muzicii date la maxim în parcul Herăstrău de patronii unor aşa-zise cluburi de fiţe. Câţiva dintre aceşti afacerişti, care au sprijin politic tocmai în Guvernul României şi plătesc chirie unor firme controlate din Panama, s-au crezut stăpâni pentru parcurile noastre. Pentru că au ignorat ani la rând nevoia de linişte a comunităţii locale, crezând că nu li se poate întâmpla nimic, o să-i oblig eu să respecte legea şi bunul simţ”,

a declarat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, citată de news.ro.

În cazul autorizaţiilor deja emise, cu depăşirea orarului 07.00-23.00, primarul Clotilde Armand a cerut revizuirea în regim de urgenţă a acestora, cu respectarea programului 7.00 – 23.00. De asemenea, edilul Sectorului 1 a mai solicitat funcţionarilor Serviciului Autorizaţii de Funcţionare şi Servicii Publice din cadrul Primăriei Sectorului 1 să nu mai emită autorizaţii de funcţionare în interiorul parcurilor pentru unităţile comerciale şi de prestări servicii care prin natura activităţii acestora pot crea riscuri pentru sănătatea populaţiei sau disconfort comunităţii prin producerea de zgomot, vibraţii, praf, fum, gaze toxice sau iritante etc.

Această decizie a fost luată în baza prevederilor „Normelor de igienă şi sănătate publică privind mediul de viaţă al populaţiei”, aprobate prin ordin al Ministrului Sănătăţii.

”Ani la rând, patronii cluburilor din Herăstrău au făcut legea în Sectorul 1, cu complicitatea fostelor administraţii. Eu şi echipa mea apărăm drepturile şi sănătatea locuitorilor şi redăm parcurile comunităţii locale”,

a mai precizat primarul Clotilde Armand.

scroll to top