Închide

Delivery Hero a cumpărat pachetului majoritar de acțiuni al companiei Glovo

Avatar
Glovo Ploiesti

Sursa foto: Glovo.

Timp de citire: 2 minute

Delivery Hero SE, platforma lider la nivel mondial în segmentul livrărilor locale, a finalizat tranzacția pachetului majoritar de acțiuni al companiei GlovoApp23, deținătoarea aplicației Glovo. Astfel, Delivery Hero va deține aproximativ 94% din acțiuni pe bază nediluată în platforma lider în livrarea din mai multe categorii, transmite Retail.ro.

“Acest parteneriat reprezintă o potrivire perfectă și suntem foarte bucuroși să urăm bun-venit Glovo în familia Delivery Hero. Ne cunoșteam, ne apreciam și aveam încredere unii în ceilalți de mai mulți ani. Echipele noastre împărtășesc aceeași viziune, și totuși, încă putem învăța multe unii de la ceilalți prin schimbul de cunoștințe și explorarea sinergiilor tehnologice și operaționale”, a declarat Niklas Östberg, CEO și co-fondator al Delivery Hero.

La rândul lui, Oscar Pierre, CEO și co-fondator Glovo, spune că, datorită fuziunii cu Delivery Hero, compania își va accelera creșterea.

“Unindu-ne forțele cu familia Delivery Hero vom accelera creșterea și dezvoltarea produsului nostru. Împreună vom deservi o vastă parte a populației de pe patru continente, cu milioane de afaceri și de curieri locali care vor continua să beneficieze de facilitățile platformei noastre. Suntem foarte fericiți să începem în sfârșit să lucrăm împreună și să împărtășim cunoștiințe și tehnologie cu alte branduri din Grup”, a delcarat, la rândul său, co-foondatorul Glovo.

Glovo și Delivery Hero vor deservi până la 2,2 miliarde de clienți

Prezența puternică a Glovo în Europa de Sud și EEMEA completează acoperirea globală a Delivery Hero, ridicând numărul total de țări la 74 și deservind până la 2,2 miliarde de oameni pe patru continente. Parteneriatul strategic care va rezulta din această tranzacție va permite ambelor companii să își valorifice reciproc expertiza tehnologică și operațională. Glovo va continua să opereze cu brandul și platforma existente sub managementul echipei actuale condusă de cei doi fondatori Oscar Pierre și Sacha Michaud, care rămân implicați în Glovo.

Delivery Hero este liderul mondial în segmentul platformelor de livrare locală, operând în peste 70 de țări din Asia, Europa, America Latină, Orientul Mijlociu și Asia. Compania a început ca un serviciu de livrare de mâncare și în prezent operează propria sa platformă de livrări pe patru continente. Mai mult, Delivery Hero inovează în quick commerce, următoarea generație a e-commerce, dorind să aducă cumpărături și bunuri de uz casnic în mai puțin de o oră și adesea în 20-30 de minute. Cu sediul central în Berlin, Germania, Delivery Hero a fost listat la Bursa de Valori din Frankfurt din 2017 și în prezent face parte din indicele bursier MDAX.

Glovo este una dintre cele mai importante aplicații de livrare din mai multe categorii care conectează utilizatorii cu companii și curieri, oferind servicii de comandă de la restaurante locale, băcănii și supermarketuri, farmacii și magazine de vânzare cu amănuntul. Viziunea Glovo este de a oferi tuturor acces facil la tot ce se află în orașul lor, astfel încât utilizatorii noștri să se poată bucura de ceea ce își doresc, când doresc, unde doresc. Fondată în 2014 la Barcelona, operează în 25 de țări din Europa, Asia Centrală și Africa.

scroll to top