Închide

Deutsche Bank și Google au agreat un parteneriat strategic, pe mai mulți ani

Avatar
Timp de citire: < 1 minut

Deutsche Bank a declarat că a convenit un parteneriat strategic, pe mai mulți ani, cu Google, pentru a oferi creditorului german acces la servicii cloud și pentru a impulsiona inovația în produsele financiare bazate pe tehnologie, scrie Reuters.

La începutul acestui an, banca a cerut oferte de la Google, Microsoft și Amazon pentru revizuirea rețelelor tehnologice învechite și fragmentate ale băncii.

Acordul face parte dintr-o investiție în tehnologie de 13 miliarde de euro pe care banca germană a planificat-o până în 2022, pe măsură ce își restructurează activitatea pentru a recuperara din anii de pierderi. Google și Deutsche Bank au semnat o scrisoare de intenție și estimează semnarea unui contract pe mai mulți ani în următoarele luni, a spus banca.

O sursă familiarizată cu situația a declarat pentru Reuters că Deutsche Bank se așteaptă ca parteneriatul să genereze peste 1 miliard de euro în venituri acumulate înainte de venituri și impozite (EBIT), în următorii zece ani.

„Parteneriatul cu Google Cloud va fi un motor important al transformării noastre strategice”, a declarat Christian Sewing, directorul executiv al Deutsche Bank. „El demonstrează hotărârea pe care o avem de a investi în tehnologia noastră, deoarece viitorul este puternic legat de o digitalizare reușită. Este la fel de mult o poveste despre venituri, cât despre costuri. ”

scroll to top