Închide

Digitalizarea educației | Elevii din România au primit 500.000 de tablete în ultimii 2 ani

Avatar
ipad, technology, tablet

Fotografie de SchoolPRPro pe Pixabay

Timp de citire: < 1 minut

În ultimii doi, elevii din România au primit o jumătate de milion de tablete, ceea ce reprezintă un pas important în digitalizarea actului educaţional, a afirmat, vineri, Dragoş-Cristian Vlad, preşedintele Autorităţii pentru Digitalizarea României (ADR), într-o conferinţă de specialitate.

“Au fost finanţate şi achiziţionate prin sistemul de achiziţii publice peste 325.000 de tablete dedicate şcolarilor şi peste 25.000 de laptopuri dedicate cadrelor didactice. Ştiu că sunt cifre insuficiente, dar acestea au parcurs fluxul de achiziţie publică până la capăt. Mai sunt şi alte achiziţii mai mici, care nu au necesitat avize de tip licitaţie deschisă, deci cifra se duce undeva spre jumătate de milion de tablete în ultimii doi ani”, a declarat președintele ADR, în cadrul conferinţei “Edu Invest 2022 – Digital Transformation in Education, potrivit Agerpres.

DE asemenea, președintele ADR a precizat că acestea sunt în proprietatea unităţilor şcolare.

“Sperăm să fie folosite la maximum în actul educaţional. S-a creat un precedent, nevoia va continua să vrem un ritm mai accelerat pentru aplicaţiile care ajută elevii. Avem nevoie de IT-işti, de specialişti în domeniu. Ar trebui majorat numărul de locuri în şcoli pentru competenţe digitale”, a mai spus reprezentantul ADR.

scroll to top