Închide

Doi frați fac bani frumoși din hotelul de zero stele. Cost exorbitant să dormi sub cerul liber

Avatar
Null Stern Hotel Garden Collage Caterina Rancho 10 1000x563

Foto: Caterina Rancho, gardencollage.com

Timp de citire: 3 minute

Doi frați din Elveția au încercat să revoluționeze domeniul hotelier și cel mai probabil au reușit. Hotelul de zero stele pare să fie locul la care doar ai îndrăznit să visezi. Fără tavan, fără pereți, fără toaletă. Cât despre minibar ori piscină, nici nu se pune problema, scrie Insider.

Null Stern Hotel (n.r. în germană “Hotelul de Zero Stele”) este proiectul fraților Riklin din Elveția. Hotelul de zero stele a revoluționat domeniul hotelier și cel al turismului. Dacă ești sătul de nopțile nedormite din cauza turiștilor petrecăreți ori a copilului de la etajul superior care a făcut gălăgie pe tot parcusul sejurului, acesta este locul ideal pentru o vacanță liniștită.

Null Stern Hotel Garden Collage Caterina Rancho 3
Foto: Caterina Rancho, gardencollage.com

În natură, sub cerul liber, turiștii vor avea parte de aer curat, priveliște de vis și nopți liniștite. Această atracție elvețiană are sute de oameni care stau la coadă pentru a se caza, în ciuda faptului că nu are tavan, pereți, toaletă sau niciun fel de facilități.

Hotelul Null Stern este format doar dintr-un pat dublu, cu o noptieră și lămpi, cocoțat pe vârful unui munte. Iubitorii de natură, aer curat și munte au ocazia de a se bucura de un hotel cu vedere la stelele de pe cer.

Null Stern Hotel Garden Collage Caterina Rancho 11
Foto: Caterina Rancho, gardencollage.com

Dacă ești ghinionist și ai parte de condiții meteorologice nu tocmai potrivite pentru a înnopta în aer liber, turiștii pot alege să stea la o cabană din apropiere care este folosită special în cazul unor situații neprevăzute.

”Nu somnul este important. Ceea ce este important este să reflectăm asupra situaţiei actuale din lume. A sta aici este o declaraţie despre necesitatea unor schimbări urgente în societate. Pe scurt, acum nu este momentul să dormim, trebuie să reacţionăm. Dacă vom continua în aceeaşi direcţie ca astăzi, ar putea exista mai multe locuri anti-idilice decât idilice”, a afirmat și Patrik Riklin, fondatorul Null Stern Hotel.

Chiar dacă totul este sub cerul liber, turiștii nu vor duce lipstă de nimic. Mesele principale și cafeaua de dimineață sunt asigurate și se aduc de către un majordom. Pentru prețul de 280 de euro pe noapte, oaspeții dorm la  3.900 de metri deasupra nivelului mării în Appenzell, în vârful muntelui Gobsi. Și dacă vă întrebați cum stă treaba cu toaleta, cea mai apropiată baie este o toaletă publică aflată la 5 minute de mers pe jos.

Null Stern Hotel Garden Collage Caterina Rancho 6
Foto: Caterina Rancho, gardencollage.com

Planuri mari de viitor

În prezent, există trei camere în aer liber în locații diferite. Stump Suite este situată în Wildhaus, la cota 1100 m deasupra nivelului mării. Este vorba de un pat sub copaci mari bătrâni, care oferă răcoare și adăpost pentru păsări.

Schwendi Suite este situat la poalele muntelui Churfirsten, la altitudinea de aproape 1300 m deasupra nivelului mării, într-un peisaj uluitor format din lacuri și dealuri.

Burst Suite este situată cel mai înalt nivel de altitudine dintre toate cele trei “apartamente”, cota 1400 m. “Camera” din aer liber are vedere la văile Toggenburg și Rin și la muntele Churfirsten. Toate camerele sunt dotate cu un loc de cazare de rezervă, doar în caz de vreme rea.

În timp ce vizitatorii sunt dornici să experimenteze Hotelul Null Stern din Alpii Elveției, dacă vă vin idei pentru vara aceasta, rețineți că există o listă lungă de așteptare. Fapt pentru care frații Riklin plănuiesc să se extindă și să deschidă aproximativ 20 de alte “apartamente” în aer liber în toată Elveția. Asta până ideea lor le va fi furată și se vor trezi cu concurență.

Null Stern Hotel
Foto: traveller.com.au
scroll to top