Închide

Douglas excelează cu cifre record

Avatar
Douglas Gevel Winkel

Foto: retaildetail.be

Timp de citire: < 1 minut

Lanțul de parfumuri Douglas a avut un an financiar foarte reușit: retailerul a realizat vânzări record și realizează din nou profit, pentru prima dată de la izbucnirea pandemiei, potrivit RetailDetail.eu.

„Bine pe drumul cel bun”

Douglas a reușit în sfârșit să treacă pragul de patru miliarde de euro în vânzări. Vânzările din ultimul an financiar au crescut cu 12,1% până la 4,1 miliarde – al nouălea trimestru consecutiv de creștere. Vânzările fizice au crescut cu 13,0 %, vânzările online au scăzut ușor cu 10,3 %. Prin urmare, ponderea veniturilor online a scăzut ușor, de la 32,9 % la 32,3 %. Important este că și lanțul de parfumuri a revenit la profit, pentru prima dată de la pandemie: profitul net a fost de 16,7 milioane de euro, față de o pierdere de 313,8 milioane de euro anul trecut.

Potrivit CEO-ului Sander van der Laan, compania este pe drumul cel bun pentru a-și continua calea de creștere și a-și atinge obiectivul de vânzări de cinci miliarde de euro până în 2026. Exercițiul financiar curent a început bine, cu vânzări solide în perioada premergătoare Crăciunului. Ziua single-ului, „Beauty Friday” și Black Week au fost, de asemenea, satisfăcătoare atât online, cât și în magazine, relatează Douglas. Cifrele bune sunt un impuls în vederea IPO pe care compania ar putea dori să o urmărească încă de anul viitor.

scroll to top