Închide

Economie la energie în Franța: Carrefour scade iluminarea în magazine și căldura din birouri

Avatar
Carrefour Vbiere

Sursa foto: Linéaires.

Timp de citire: < 1 minut

Liderul pieței de comerț cu amănuntul din Franța, Carrefour, a decis să se alăture efortului naţional de reducere a consumului de electricitate al ţării, în condițiile în care valul de vreme rece şi întreruperile operaționale de la reactoarele nucleare au făcut ca preţul energiei pe plan intern să ajungă la cel mai ridicat nivel din ultimii 13 ani, potrivit Bloomberg.

Carrefour a transmis că va reduce consumul de energie, ținând seama de apelurile în acest sens adresate de operatorul de rețea din Franța, RTE, către gospodării și consumatorii non-casnici de a-și reduce utilizarea energiei electrice. Compania a declarat că va reduce temperatura ambientală din birouri și va scădea iluminarea generală în cele 400 de magazine ale grupului din întreaga țară, potrivit unui purtător de cuvânt.

Aproximativ 25 dintre cele 56 de reactoare nucleare ale companiei de stat Electricite de France sunt scoase din funcțiune, deși temperaturile minime, pentru a doua noapte la rând, ar putea scădea sub pragul de îngheț în cea mai mare parte a țării.

La bursa de energie Epex Spot, luni, preţul energiei a ajuns la cel mai ridicat nivel din octombrie 2009. Pentru a face faţă cererii ridicate, EDF a anunţat că va majora producerea de energie la unităţile care sunt folosite în special în timpul iernii.

Bengt P. Longva, analist la compania de consultanţă StormGeo Nena AS, a explicat că, deşi cererea de energie rămâne restul de ridicată, ”problema principală este nivelul scăzut al producţiei la reactoarele nucleare”.

Din fericire, prognozele arată că, începând de marți, temperaturile atmosferice în Franța vor reveni mai aproape de normele climatologice multianuale.

scroll to top