Închide

Efecte perverse ale crizei semiconductorilor: mașinile second-hand, mai scumpe decât cele noi

Avatar
Used Cars For Sale01

Sursa foto: Carsblare.com.

Timp de citire: < 1 minut

Cererea ajunsă la un nivel excepțional, pe fondul unei oferte tot mai scăzute, din pricina crizei globale a semiconductorilor, a condus la o situație bizară pe piața autovehiculelor din Marea Britanie: mașinile second-hand au ajuns mai scumpe decât omoloagele lor noi, scrie Bloomberg, care citează datele Auto Trader Group, un marketplace de vânzări de mașini de pe piața britanică.

Săptămâna trecută, cumpărătorii de mașini second-hand din Marea Britanie au cheltuit cu aproximativ 25% mai mult pentru cumpărarea de autovehicule second-hand decât în ​​aceeași perioadă a anului trecut, potrivit Auto Trader Group.

”Nu anticipăm nicidecum o încetinire a creșterii prețurilor prea curând”, a declarat Richard Walker, responsabil cu analizele datelor și pieței în cadrul companiei.

Modelele cele mai căutate, precum Focus și Kuga ale celor de la Ford, se numără printre modelele care prezintă cele mai mari creșteri de preț, potrivit Auto Trader Group.

Marii giganți ai industriei, printre care Volkswagen și Stellantis, sunt în continuare prinși în menghina penuriei globale a semiconductorilor, care s-a agravat în timpul celui de-al treilea trimestru, atunci când focarele de Covid-19 au condus la oprirea activităților în facilitățile de ambalare și testare a chip-urilor în țările din Asia de Sud-Est.

Așa stând lucrurile, vânzările de mașini din Europa se remarcă printr-o tendință de scădere, existând posibilitatea să scadă chiar și sub nivelurile de anul trecut, când restricțiile cauzate de pandemie au îngreunat enorm livrările.

scroll to top