Închide

Elon Musk agită în continuare piața de criptomonede

Avatar

Elon Musk, fondator SpaceX/Tesla. Foto: Jae C. Hong/AP

Timp de citire: < 1 minut

Elon Musk a postat din nou pe Twitter despre tehnologie și criptomonede, iar de această dată este clar unde se află sprijinul său.

Într-un thread început de Musk însuși, în care compara magia cu tehnologia, cineva a întrebat ce părere are despre oamenii „care sunt supărați pe tine din cauza pieței cripto”, CEO-ul Tesla a scris pe Twitter că „adevărata luptă este între fiat și cripto. În general, o susțin pe cea din urmă”.

Bitcoin a crescut după postarea lui Musk și se tranzacționa la aproximativ 38.700 de dolari începând cu ora 9:32, ora New York-ului, scrie Bloomberg.

Musk a mai făcut comentarii similare, inclusiv în decembrie, când a postat pe Twitter că „Bitcoin este aproape la fel de bun ca banii fiduciari”. În februarie, el a explicat că „atunci când moneda fiduciară are o dobândă real negativă, doar un nătărău nu ar căuta în altă parte”.

Fostul secretar al Trezoreriei SUA, Lawrence H. Summers, a comparat recent piața cripto cu aurul ca activ de refugiu sigur, dar a spus că nu se așteaptă ca consumatorii să apeleze la Bitcoin pentru majoritatea plăților lor, chiar dacă ar putea deveni o parte importantă a comerțului electronic.

La începutul săptămânii, Musk a postat pe Twitter că nu va vinde nici o monedă  Dogecoin și a postat, de asemenea, o imagine criptică a unei facturi în dolari, cu un câine Shiba Inu care înlocuia chipul unui fost președinte american.

scroll to top