Închide

Enel, nou record depășit: plafonul de capitalizare bursieră trece pragul de 90 de miliarde €

Avatar
Homepage

Foto: enel.it

Timp de citire: < 1 minut

Grupul energetic italian Enel a stabilit un nou record al plafonului de capitalizare bursieră, trecând pragul de 90 de miliarde de euro, potrivit unui comunicat al companiei.

Acest lucru confirmă poziţia companiei în fruntea bursei italiene şi în topul companiilor de utilităţi din Europa.

Atingerea acestui record a fost posibilă datorită succesului modelului de business sustenabil şi integrat, model adoptat pentru prima dată în 2015, ce a permis Grupului să beneficieze de oportunităţile legate de tranziţia energetică, au precizat reprezentanţii companiei.

La finele lunii noiembrie, Enel a anunţat marţi investiţii totale de 190 de miliarde de euro până în 2030, îndreptate în special către procesul de decarbonizare şi electrificare a consumului, a informat compania.

După un deceniu de transformări majore, Grupul plasează în centrul strategiei sale accelerarea tranziţiei energetice, alături de o dezvoltare durabilă şi profitabilă pentru a crea valoare în comun cu toţi stakeholderii şi randamente atractive pentru acţionari. EBITDA din activităţi curente la nivel de Grup este estimată să urce cu o rată anuală compusă – Compounded Annual Growth Rate (CAGR) – de 5%, în timp ce profitul net din activităţi curente se aşteaptă să urce cu o rată CAGR de 6% – 7% între 2020 şi 2030, mai arată sursa citată.

Grupul se aşteaptă să mobilizeze investiţii de 190 de miliarde de euro în perioada 2021-2030, stimulând decarbonizarea, electrificarea consumului, precum şi activităţile de business de tip platformă pentru a crea valoare sustenabilă împărţită între toţi stakeholderii şi profitabilitate pe termen mediu şi lung.

scroll to top