Închide

EQS, al doilea SUV integral electric, lansat de Mercedes-Benz

Avatar
mercedes, logo, car

Fotografie de DarkoStojanovic pe Pixabay

Timp de citire: < 1 minut

Mercedes-Benz a lansat marţi al doilea SUV al său integral electric, EQS, un vehicul cu o autonomie de 660 km care va fi produs în America şi va fi pus în vânzare până în toamnă, transmite Reuters.

Producţia EQS va începe anul acesta la fabrica Mercedes-Benz din Tuscaloosa, Alabama.

Statele Unite şi Canada sunt de aşteptat să fie principalele pieţe pentru noul vehicul, potrivit şefului de vânzări Britta Seeger, deşi acesta va fi lansat şi în Europa înainte de sfârşitul anului.

Mercedes-Benz nu a dezvăluit pentru cât va fi vândut noul SUV, deşi preţul sedanului său electric EQS ​ porneşte de la aproximativ 103.000 de dolari în Statele Unite.

Trei sferturi din vânzările de maşini noi care au avut loc anul trecut pe piaţa americană au fost camionete şi SUV-uri, reprezentând o provocare pentru producătorii de automobile care doresc să-şi reducă amprenta de carbon, în timp ce au nevoie să satisfacă cererea clienţilor pentru vehicule mari.

În încercarea de a-şi localiza lanţul de producţie, Mercedes-Benz a deschis în martie prima fabrică de baterii de vehicule electrice din SUA în Tuscaloosa.

Compania a vândut 21.900 de vehicule complet electrice la nivel mondial în primul trimestru al anului 2022, de trei ori mai mult decât în ​​aceeaşi perioadă a anului trecut, chiar dacă livrările totale pentru toate vehiculele au scăzut cu 15%. Doar 2,3% din vânzările de maşini ale Mercedes-Benz de anul trecut au fost vehicule electrice cu baterie, ponderea crescând la 11% incluzând şi vehiculele hibride plug-in, care au atât un motor cu combustie internă, cât şi o baterie.

scroll to top