Închide

Facebook interzice pe platformă până și vocea lui Donald Trump

Avatar
Cfd71cb3 7d29 4835 97be 42bd89c46124

foto: ft.com

Timp de citire: 2 minute

Donald Trump a fost blocat de pe majoritatea rețelelor de socializare în urma încurajării protestelor de pe 6 ianuarie, când susținătorii lui au intrat în clădirea Capitoliului din Washington. De atunci, fostul președinte SUA a tot încercat să își continue discursul politic în mediul online, însă a fost oprit la tot pasul. Facebook este cea mai recentă rețea de socializare care nu i-a permis lui Trump nici măcar să apară într-un clip live de pe contul altcuiva într-un format de tip interviu.

Până și „vocea lui Donald Trump” este acum interzisă pe Facebook

Potrivit go4it.ro, care citează The Verge, fostul președinte trebuia să apară într-un livestream pe Facebook pe contul Larei Trump, soția fiului său, Eric Trump. Aceasta a anunțat acest eveiment care ar fi trebuit să aibă loc sub formă de interviu. Lara Trump a primit însă la scurt timp un e-mail în care era informată de reprezentanții Facebook că Donald Trump nu poate să apară într-un astfel de clip, acesta fiind blocat de pe platformă. Mai mult, compania a șters un clip de pe contul Larei Trump, în care apărea o secvență din acel interviu cu Donald Trump.

Justificarea pentru ștergerea acelui clip era faptul că includea „vocea lui Donald Trump”. Odată cu această ștergere a venit și avertismentul că repetarea acestor ofense, care încalcă regulamentul Facebook, ar putea fi sancționate cu noi limitări asupra contului.

Chiar dacă momentan Donald Trump este blocat de pe Facebook, acesta ar putea să fie deblocat în viitorul apropiat. O nouă comisie din cadrul companiei analizează dacă decizia de a-l bloca pe fostul președinte a fost corectă, iar în cazul în care se dovedește că a fost o decizie proastă, conturile sale ar putea fi reinstaurate.

Donald Trump este în prezent blocat pe Facebook, Instagram, Twitter, Twitch, Snapchat și YouTube, principalele platforme de socializare. Acesta era însă cel mai activ pe Twitter, unde obișnuia să publice des mesaje pentru susținătorii săi.

scroll to top