Închide

FC Barcelona, noi tentative de a ajunge la linia de plutire: sumă enormă pentru drepturile TV

Avatar
Person in red and blue top raising left hand

Fotografie de Pixabay pe Pexels

Timp de citire: < 1 minut

Clubul spaniol de fotbal FC Barcelona este în discuții avansate pentru vânzarea unei părți a drepturilor sale de televizare către Bank of America Corp. (BofA), suma vehiculată pentru tranzacție ajungând la 600 de milioane de euro, anunță publicația spaniolă El Confidencial, citată de Bloomberg.

Clubul era în discuții avansate și cu compania de administrare a capitalurilor private CVC Capital Partners pentru cedarea a 8% din drepturile sale de difuzare, dar a decis să se retragă din aceste negocieri, iar acum analizează propunerea alternativă a BofA, potrivit unor informații exclusive ale publicației El Confidencial, care citează surse din sectorul financiar-bancar, care au preferat să își păstreze anonimitatea.

Membrii consiliului director al clubului urmează să voteze pe 16 iunie cu privire la planul de vânzare a 25% din drepturile de televizare, potrivit publicației citate.

Separat, reprezentanți ai Goldman Sachs au declarat pentru El Confidencial că grupul este în discuții cu FC Barcelona pentru a-și extinde sprijinul financiar pentru clubul spaniol aflat în dificultate financiară. Banca a mai acordat Barcelonei un împrumut de 525 de milioane de euro.

Bank of America este, de asemenea, una dintre băncile care i-au sprijinit pe rivalii Barcelonei de la Real Madrid, în finanțarea renovării stadionului Santiago Bernabéu.

scroll to top