Închide

Fintech | Cu o posibilă evaluare de peste 20 de miliarde de dolari, Revolut caută finanțare

Avatar
Revolut Share Graphic

Foto: Revolut

Timp de citire: 2 minute

Revolut se află în primele etape ale unei runde de strângere de fonduri care ar putea evalua compania britanică la 20 de miliarde de dolari sau mai mult, au spus oamenii familiarizați cu această chestiune, scrie Bloomberg.

Compania a purtat discuții preliminare cu investitorii cu privire la o strângere de fonduri, dar nu au fost luate decizii finale cu privire la calendarul de acțiune sau la sumă, au spus sursele. Revolut a refuzat să comenteze.

Directorul executiv al Revolut, Nikolay Storonsky, a declarat într-un interviu acordat luna aceasta pentru Bloomberg că compania urmărește strângerea de fonduri, dar a refuzat să ofere mai multe informații. Noua investiție ar crește de mai multe ori evaluarea Revolut, după ce la o strângere de fonduri din 2020, când compania de servicii bancare digitale a strâns 500 de milioane de dolari, avea o valoare de 5,5 miliarde de dolari. Noua finanțare ar face din Revolut cel mai valoroas startup din Marea Britanie, depășind evaluarea de 15 miliarde de dolari a Checkout.com.

Revolut, care oferă servicii bancare digitale prin intermediul unei aplicații, face parte dintr-un val de startup-uri fintech care atrag finanțări de miliarde de dolari de la investitori.

Startup-ul suedez Klarna Bank AB, care permite clienților online să-și plătească cumpărăturile în rate, a adunat bani la o evaluare de 45,6 miliarde de dolari în această lună, după o serie de runde de finanțare care au crescut de peste patru ori evaluarea sa în mai puțin de un an. În aprilie, Plaid, cu sediul în San Francisco, a strâns noi finanțări la o evaluare de 13 miliarde de dolari, la doar câteva luni după ce a încheiat un acord de 5,3 miliarde de dolari cu Visa.

Revolut, fondată în 2015, are aproximativ 15 milioane de clienți personali și 500.000 de clienți business pentru produsele sale, care includ conturi bancare, transferuri internaționale de bani, tranzacții cu criptomonede și tranzacționare de acțiuni, precum și instrumente de plată a facturilor și instrumente de bugetare.

Veniturile ajustate în 2020 au crescut cu 57%, până la 261 milioane de lire sterline (362 milioane de dolari), dar pierderile din exploatare s-au dublat până la 201 milioane de lire sterline, deoarece expansiunea sa rapidă a crescut costurile cu personalul.

scroll to top