Închide

Ford, investiție de 315 mil. $ într-o uzină care produce componente pentru mașini electrice

Avatar
person holding Ford steering wheel

Fotografie de Jeremy Chen pe Unsplash

Timp de citire: 2 minute

Ford a anunțat luni că intenționează să investească 315 milioane de dolari (230 milioane de lire sterline) în transformarea unei fabrici din nord-vestul Angliei într-un uzină care va produce componente pentru vehicule electrice, notează CNBC.

Fabrica din Halewood, Merseyside, va fi transformată într-o fabrică de producere a unităților de energie electrică, a declarat gigantul american.

Ford a subliniat că investiția este supusă și include sprijinul guvernului din Marea Britanie, care se pare că se ridică la 30 de milioane de lire sterline.

Acesta este un pas important, marcând prima investiție internă a Ford în fabricarea componentelor pentru vehicule electrice în Europa, a declarat Stuart Rowley, președintele Ford Europe, într-un comunicat. Întărește și mai mult capacitatea noastră de a livra 100% din vehiculele Ford de pasageri din Europa, toate fiind electrice, iar două treimi din vânzările de vehicule comerciale fiind complet electrice sau hibrid plug-in până în 2030, a adăugat el.

Ford a spus că va începe să producă unități electrice la Halewood la mijlocul anului 2024, adăugând că intenționează să producă aproximativ 250.000 dintre acestea în fiecare an.

Anul trecut, guvernul Marii Britanii a creat un fond de 500 de milioane de lire sterline pentru a încerca să convingă producătorii de vehicule electrice și producătorii de baterii să își extindă operațiunile în Marea Britanie. Acesta vrea ca vânzările de mașini noi pe benzină și diesel să se încheie în Marea Britanie până în 2030.

Tot în acest an, Nissan și Stellantis au anunțat, de asemenea, investiții în vehicule electrice la uzinele lor din Marea Britanie. BMW face deja Mini-ul electric la o fabrică din Oxford.

Decizia Ford de a construi primele componente pentru vehicule electrice în Europa la sediul său din Halewood este o dovadă suplimentară că Marea Britanie rămâne una dintre cele mai bune locații din lume pentru producția auto de înaltă calitate, a declarat ministrul Afacerilor din Marea Britanie, Kwasi Kwarteng.

Ford a declarat că 500 de locuri de muncă din fabrică vor fi protejate ca urmare a investiției.

scroll to top