Închide

Free Now a obținut prelungirea avizul tehnic cu încă doi ani pentru ridesharing

Avatar
Clever Free Now

foto: zoso.ro

Timp de citire: 2 minute

Patforma digitală de transport alternativ Free Now anunţă că i-a fost prelungit avizul tehnic cu încă doi ani pentru ridesharing, după analiza dosarului de licenţă desfăşurată de Autoritatea pentru Digitalizarea României.

”Free Now, lider european de servicii multimodale de mobilitate, a obţinut cu succes prelungirea avizului tehnic ca operator al platformei digitale de transport alternativ pentru încă 2 ani, după analiza dosarului de licenţă desfăşurată de Autoritatea pentru Digitalizarea României. Platforma de multi-mobilitate Free Now îndeplineşte toate criteriile legale pentru a continua activitatea în România şi a primit avizul autorităţilor pentru a funcţiona ca operator de transport alternativ”, anunţă compania.

Odată cu prelungirea pentru o perioadă de 2 ani, Free Now are acum cea mai lungă valabilitate a avizului tehnic, până la finalul anului 2023.

Avizul tehnic privind activităţile de transport alternativ cu autoturism şi conducător auto, introdus în România prin OUG nr. 49/2019, certifică desfăşurarea în condiţii legale a activităţii de transport persoane şi prevede îndeplinirea unei serii de obligaţii din partea platformelor care intermediază aceste curse.

„Free Now pune mare preţ pe siguranţa pasagerilor, dar şi a şoferilor parteneri, drept pentru care asigurarea cadrului de funcţionare conform legii este prioritar şi esenţial pentru noi. Astfel, cu fiecare ocazie, am asigurat buna desfăşurare a activităţii, oferind curse sigure pasagerilor din ultimii doi ani. De când Free Now este prezent în România, investim constant în dezvoltarea tehnologiei şi în rapiditatea serviciilor noastre. Odată cu această prelungire, avem certitudinea necesară pentru a continua să investim şi să dezvoltăm activitatea la nivel local în următorii doi ani. Avem planuri importante pentru piaţa din România şi suntem foarte bucuroşi pentru acest acord”, spune Lennart Zipfel, country manager la Free Now România.

Conform legislaţiei privind transportul alternativ, obligativitatea de a obţine aviz de funcţionare se extinde şi şoferilor parteneri, care trebuie să facă dovada autorizaţiei de transport alternativ şi care deţin, pentru fiecare autoturism utilizat la efectuarea transportului alternativ, copie conformă valabilă şi ecusonul pentru transport alternativ, eliberate în condiţiile ordonanţei de urgenţă.

„Şoferii parteneri sunt aşteptaţi să reînnoiască contractul de colaborare cu platforma Free Now, conform procedurilor legale asociate noii perioade de funcţionare, pentru a putea menţine continuitatea accesului la cursele din aplicaţia Free Now”, continuă Lennart Zipfel.

Free Now este aplicaţia de ridesharing şi taxi prezentă în România de pe 27 noiembrie 2019. În prezent, aplicaţia este disponibilă pasagerilor din 9 oraşe: Bucureşti, Cluj, Braşov, Iaşi, Constanţa, Sibiu, Oradea, Timişoara şi Târgu Mureş.

Grupul Free Now este principala platformă multiserviciu de mobilitate, la nivel european, susţinută de BMW Group şi Daimler AG. Pe lângă ride hailing, compania oferă şi servicii de micromobilitate precum e-scutere, e-biciclete, e-vespa, dar şi car sharing.

scroll to top