Închide

Fritz își pune Timișoara în cap. Majorarea impozitelor, contestată de PSD și mediul de afaceri

Avatar
Dominic Fritz

Foto: Dominic Fritz Facebook

Timp de citire: 2 minute

Dominic Fritz, primarul USR-PLUS al Timișoarei, a provocat un nou scandal, la nivel local. Edilul intenționează majorarea impozitelor pe clădiri, inițiativă care va fi votată în plenul Consiliului Local, la finalul acestei luni. Se anunță impozite triplate în Timișoara, un plan semnat de către Dominic Fritz, contestat de opoziție și mediul de afaceri, potrivit Opinia Timișoarei.

Inițiativa lui Fritz va lovi puternic mediul de afaceri, în special HORECA, puternic afectat de măsurile impuse în perioada COVID. PSD se opune și propune o reducere a impozitului pe clădiri, pentru persoanele juridice, la 1,2%.

„Acest amendament ii dă o ultimă șansă primarului Dominic Fritz să își onoreze promisiunile lansate anul trecut la dezbaterea publică pe tema taxelor și impozitelor, când a afirmat public că va lua în calcul o relaxare fiscală pentru 2022. „Relaxarea” propusă timisorenilor – in varianta userista – vizeaza pastrarea plafoanelor maxime la impozitele pentru agentii economici si triplarea lor pentru persoanele fizice!”, au anunțat pesediștii.

Al doilea amendament vizează păstrarea cotei de 0,6% a impozitului pe clădiri pentru persoanele fizice.

Opoziția contestă măsurile lui Dominic Fritz: „Aberante și nocive”

„Triplarea sa este aberantă şi nocivă, iar argumentul domnilor Dominic Fritz şi Matei Creiveanu (n.r. – city managerul municipiului), că s-ar elimina o inechitate în raport cu persoanele juridice demonstrează un anumit nivel precar şi rudimentar de pregătire şi viziune economică de dreapta, în condiţiile în care o persoană fizică plăteşte lunar la stat un procent de 10,5% din veniturile din închiriere, în timp ce o firmă are o cotă de impozitare de 1%”, argumentează social-democraţii timişoreni.

De asemenea, al treilea amendament al PSD se referă la reducerea cu 10% a impozitelor pe clădiri pentru persoanele juridice care plătesc integral până pe 31 martie obligația fiscală.

„Anul trecut, un amendament similar, propus de un coleg liberal, a fost aprobat, însă în acest an optica economică useristă a eliminat si acest ajutor pentru mediul de afaceri din Timișoara!”, au mai declarat consilierii PSD.

În august, Fritz, care a ajuns primar din calitate de șomer, a fost prins că a încheiat un contract în valoare de peste 20.000 de euro cu o casă de avocatură, pe bani publici. Primarul Timișoarei vrea să fie apărat în instanță pe sume colosale, în litigiile cu foștii angajați ai instituției, demiși.

scroll to top