Închide

Germania anunță noi măsuri de reducere a consumului de gaze

Avatar
flame, gas stove, cooking

Fotografie de stevepb pe Pixabay

Timp de citire: < 1 minut

Germania a anunțat duminică măsuri suplimentare pentru creșterea nivelurilor de stocare a gazelor, pentru a se pregăti pentru următorul sezon de iarnă, când se teme că Rusia ar putea reduce sau chiar opri complet livrările, informează Reuters.

După invazia Ucrainei de către Rusia, Germania, care se bazează pe Moscova pentru cea mai mare parte a gazului său, încearcă să elimine treptat energia rusă.

Ministerul Economiei din Germania, care se ocupă de securitatea aprovizionării cu energie în cea mai mare economie a Europei, a declarat că cele mai recente măsuri ar include dependența crescută de centralele pe cărbune, precum și un sistem de licitații pentru a stimula industria să consume mai puțin.

De asemenea, include 15 miliarde de euro (15,8 miliarde de dolari) în linii de credit pentru operatorul de pe piața de gaze din Germania, prin intermediul creditorului de stat KfW (KFW.UL), pentru a umple mai repede instalațiile de stocare a gazelor, a spus o sursă guvernamentală, care a cerut să nu fie numită.

„Situația tensionată și prețurile mari sunt o consecință directă a războiului de agresiune al (președintele rus Vladimir) Putin asupra Ucrainei”,

a declarat ministrul Economiei, Robert Habeck, într-un comunicat.

“Mai mult, este, evidentă strategia lui Putin de a ne face nesiguri, de a crește prețurile și de a ne diviza. Nu vom lăsa să se întâmple asta. Vom riposta decisiv, precis și gânditor”.

scroll to top