Închide

Germania pregătește să ofere prime de 5 miliarde de euro pentru achiziția de mașini – surse

Avatar
mercedes, benz, white

Fotografie de jaygeorge pe Pixabay

Timp de citire: < 1 minut

Ministerul Economiei din Germania a propus o schemă de bonusuri pentru cumpărarea de mașini în valoare de 5 miliarde de euro, ca parte a unui pachet de stimulente financiare, în efortul de a stimula vânzările de mașini, potrivit unor surse apropiate situaţiei, citate de Reuters.

Vânzările la nivel mondial de autoturisme au scăzut pe măsură ce liniile de producție și showroom-urile s-au închis, ca răspuns la pandemia de coronavirus, iar un sondaj realizat de institutul IFO în această lună, printre oamenii de afaceri, a arătat că încrederea este la cel mai scăzut din 1991 încoace.

Responsabilii guvernului de la Berlin sunt așteptați să prezinte marți pachetul de stimulente financiare, care ar putea însuma în total până la 80 de miliarde de euro, potrivit unui raport al mass-media.

Propunerea ministerului economiei este ca primele pentru cumpărarea de maşini să fie plătite cumpărătorilor de vehicule electrice și autovehicule convenționale în valoare mai mică de 77.350 de euro fiecare, schema expirând la sfârșitul anului, au spus sursele.

Ministerul a refuzat să comenteze.

Planurile prevăd o primă de bază de 2.500 de euro pe autoturism, care va fi majorată cu 500 de euro pentru vehiculele cu consum scăzut de combustibil. Programele de stimulare existente ar fi majorate cu 1.500 de euro pentru mașinile electrice și cu 750 de euro pentru mașinile hibrid.

O parte dintre experți și grupuri din industrie s-au pronunțat împotriva primelor pentru achizițiile de mașini, argumentând că programul de stimulare ar trebui să respecte politicile privind schimbările climatice și să nu favorizeze o singură industrie.

scroll to top