Închide

Google, acuzații cu privire la programul secret prin care a dominat piața de publicitate

Avatar
8 Ways You Re Doing Google Ads Wrong How To Make It Right 5ec37c32df7bd

Foto: searchenginejournal.com

Timp de citire: < 1 minut

Google este acuzat că a operat ani de zile un program secret care a folosit date din ofertele publicitare anterioare pentru a oferi propriului său sistem de cumpărare de anunțuri un avantaj față de concurenți, potrivit unor documente judiciare depuse într-un proces antitrust din Texas, potrivit The Wall Street Journal.

Programul, cunoscut sub numele de „Project Bernanke”, nu a fost dezvăluit editorilor care au vândut anunțuri prin intermediul sistemelor de cumpărare a anunțurilor Google. Acesta a generat venituri de sute de milioane de dolari anual pentru companie, arată documentele. În procesul său, Texas susține că proiectul a oferit companiei Google, o unitate a Alphabet Inc., un avantaj competitiv nedrept față de rivali.

Documentele depuse săptămâna aceasta au făcut parte din răspunsul inițial al Google la procesul condus de Texas, care a fost depus în decembrie și a Google că desfășoară un monopol al anunțurilor digitale care a prejudiciat atât concurenții din industria publicitară, cât și editorii. Actele depuse săptămâna aceasta, vizualizate de The Wall Street Journal, nu au fost redactate corect atunci când au fost încărcate în dosarul public al instanței. Un judecător federal a permis Google să le redepună, însă sub sigiliu

O parte din conținutul neredactat al documentului a fost dezvăluit anterior de MLex, un centru de știri axat pe antitrust.

Documentul aruncă o lumină suplimentară asupra cazului statului împotriva Google, alături de apărarea companiei de tehnologie.

scroll to top