Închide

Google adaugă pe dispozitivele cu Android TV un nou tab Shop

Avatar
tv, android tv, network

Fotografie de ADMC pe Pixabay

Timp de citire: 2 minute

Google adaugă tab-ul Shop pe televizoarele cu Android TV, permițând utilizatorilor să cumpere/închirieze filme chiar dacă nu sunt abonați la un serviciu dedicat pentru streaming video.

Încercând să ia fața serviciilor dedicate de conținut, precum Netflix, Google adaugă pe dispozitivele cu  Android TV un nou tab Shop, funcționând ca o versiune online și mult mai comodă a vechilor buticuri pentru închiriat casete video.

Disponibilă chiar de astăzi în anumite țări, tab-ul Shop ia forma unui catalog de filme pe care îl răsfoiești cu telecomanda televizorului, notează go4it.ro. Fără complicația unui abonament lunar, vei plăti doar pentru filmele pe care vrei cu adevărat să le vezi/adaugi la colecția proprie, existând până și posibilitatea accesării de conținut care nu este încă disponibil pe platformele de streaming. Spre exemplu, filme noi care încă rulează în sălile de Cinema. Atât timp cât ești dispus să plătești tariful cerut „la bucată”, doar opțiunea studiourilor de filme de a nu-și distribui producțiile pe platforma Google ar mai putea limita oferta de conținut.

Orice film pe care l-ai închiriat sau cumpărat prin tab-ul Shoop va fi disponibil în secțiunea Library, de pe orice TV asociat cu respectivul cont Google. Iar dacă producția respectivă chiar ți-a plăcut și vrei s-o păstrezi pentru a o revedea mai târziu, trebuie doar să aștepți expirarea perioadei de timp alocată pentru vizionare în modul închiriere, după care o poți cumpăra și adăuga permanent în librăria de conținut. Singurul argument împotriva acestui sistem ar fi acela că nu oferă posibilitatea deținerii unei copii în format fizic (ex. DVD sau Blu-ray), de adăugat la colecția personală. Totodată, filmele achiziționate în acest mod vor putea fi revăzute doar pe dispozitivele Android TV autentificate cu contul tău.

Google precizează că va lansa tab-ul Shop pentru Android TV atât pentru piața din SUA, dar și consumatorii din piețe globale selecționate.

scroll to top