Închide

Google, în discuții pentru o investiție de 4 mld. de dolari

Avatar
bar, ipad, mockup

Fotografie de FirmBee pe Pixabay

Timp de citire: < 1 minut

Google, deţinut de gigantul american din domeniul tehnologiei Alphabet Inc, a anunţat miercuri că va plăti 4,5 miliarde de dolari pentru a achiziţiona o participaţie de 7,7% în subsidiara digitală a companiei Reliance Industries din India, transmite Reuters.

Cu investiţia Google, investitorii s-au angajat în ultimele luni la o investiţie totală de 20,22 miliarde de dolari, a anunţat preşedintele conglomeratului Reliance – miliardarul Mukesh Ambani.

Investiţia Google în Jio Platforms evaluează platforma digitală la 58,01 miliarde de dolari, se arată într-un comunicat al companiei.

Jio Platforms deţine aplicaţii de muzică şi filme dar operaţiunile sale de bază sunt în domeniul telecomunicaţiilor – prin Jio Infocomm – cel mai mare operator de telefonie mobilă din India, cu peste 387 milioane de utilizatori.

Anunţul tranzacţiei dintre Reliance-Google vine după ce marţi Sundar Pichai, directorul general al Alphabet, a anunţat că firma va investi în India aproximativ zece miliarde de dolari în următorii cinci – şapte ani.

Şi diviziile de investiţii ale producătorilor de chipuri Qualcomm şi Intel Corp au achiziţionat luna aceasta participaţii în Jio Platforms.

scroll to top